6 x eten dat helpt tegen buikpijn

Lifestyle door Michelle Habets

Eten tegen buikpijn? Ja, dat kan dus. Buikpijn komt altijd om de hoek kijken als het nét niet uitkomt... nooit dus. Gelukkig kunnen bepaalde voedingsmiddelen het gedonder in jouw buik temmen.

Lees ook: Deze kat past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Bananen

Eet veel bananen, bananen zijn gezond! Zanger Rinus zong het ooit al. Wij geven hem groot gelijk, want deze gele rakkers hebben een kalmerend effect op je spijsverteringsstelsel. Door het hoge gehalte pectine zijn ze goed voor je maag en darmen. Als je juist last hebt van obstipatie (verstoppingen) dan kun je een banaan beter overslaan. In plaats van een banaan is het dan slim om anijsthee, pepermunt of wat lijnzaad te nemen.

Papaja

Deze tropische vrucht kan verschillende maagklachten wegtoveren. De enzymen bevatten een goede pH-waarde voor je maag. Kun je niet zo 1, 2, 3 een papaja vinden in de supermarkt? Ga dan op zoek naar tabletten of sap die papaja-extract bevatten.

Appels

Net zoals bananen helpen appels ook tegen de buikpijn. Ook appels bevatten namelijk pectine. Als je maag extreem van slag is kun je beter verse zelfgemaakte appelmoes eten. Gekookte appels zijn voor je maag namelijk makkelijker te verteren.

Yoghurt

Als je maag- en buikpijn hebt, moet je oppassen met zuivel. Echter zitten er in gefermenteerde yoghurt goede bacteriën die de buikpijn zullen ‘aanvallen’. Deze bacteriën helpen een opgezette maag te verminderen. Op het pak yoghurt staat aangegeven of het gefermenteerd is. Kies voor naturel yoghurt zonder smaakjes en toevoegingen.

Gember

Gember helpt om misselijkheid te verminderen en de spijsvertering te verbeteren. Neem maximaal 4 gram gember per dag. Gember kun je in je thee doen, maar je kunt ook kauwen op een vers stukje of in poedervorm ergens doorheen gooien!

Thee

Een warm kopje thee is al lekker op zichzelf. Zeker als je al wat last hebt, kan dit drankje vele wonderen verrichten. Een goede kop kamille- of pepermuntthee kan de misselijkheid een stuk verminderen.

Lees ook: Ah toe: Dit zijn de liefste Kardashian baby-momenten