Verdrietig nieuws: Vriendin van Olke uit Boer Zoekt Vrouw overleden

Media door Redactie Ze.nl

Ontzettend verdrietig nieuws uit het Boer Zoekt Vrouw-kamp. Karen, de vriendin van boer Olke, is op 47-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. In de laatste Boer Zoekt Vrouw-special liet het koppel nog weten vertrouwen te hebben in de toekomst. Dit laat de KRO-NRC weten op hun website. 

Olke Karen boer zoekt vrouw

Raak

De 47-jarige Amerikaanse viel als een blok voor Olke toen hij een oproep deed voor een nieuwe liefde. In eerste instantie ging Olke's voorkeur uit naar een Nederlandse partner, maar na de reeks afleveringen uit het tiende seizoen van Boer Zoekt Vrouw werd duidelijk dat zijn ware liefde er niet tussen zat. Toen Olke besloot contact te zoeken met Karen, was het raak. 

Geen effect

In de laatste Boer Zoekt Vrouw-special werd bekend dat Karen borstkanker had, maar de twee waren er positief over en hoopten op spoedig beterschap. Nadat de twee terug gingen naar Amerika ging het echter snel achteruit met haar: de behandelingen die ze kreeg hadden geen effect meer. Karen is afgelopen zaterdagavond thuis ingeslapen. Uit een eerlijk huwelijk kreeg ze twee kinderen.

Reactie Yvon

"We waren zo blij voor Olke dat Karen in zijn leven kwam," laat een geschokte Yvon Jaspers weten. "Ze was precies wat Olke zocht in een vrouw, hij bloeide helemaal op. We hebben Karen een aantal keren in Nederland mogen ontmoeten en hebben haar leren kennen als een bijzonder warme en liefdevolle vrouw. De laatste keer dat we haar zagen is pas een paar maanden geleden, toen we met elkaar in Limburg waren voor de opnames van de specials. Ze was zo vrolijk en vol vertrouwen. Samen met Olke genoot ze van de mensen om haar heen, ’s avonds hebben we met z’n allen staan dansen. Olke heeft haar ten huwelijk gevraagd en natuurlijk zei ze ‘ja’. Helaas heeft het niet meer zo mogen zijn. De redactie en ook alle boeren leven intens met Olke mee en zullen er ook in deze moeilijke tijd voor hem zijn."

Lees ook: Foto: Dit is de nieuwe vriendin van boer Marc uit Boer Zoekt Vrouw