Aangrijpend einde in 2Doc-documentaire Verlaten

Media door Redactie Ze.nl

In de documentaire Verlaten kwamen gisteravond verschillende mannen en vrouwen aan het woord over hun scheiding. Per jaar scheiden meer dan 35.000 koppels, bij één op de drie scheidingen is de keuze eenzijdig. Dat zo'n scheiding voor sommigen te moeilijk is om mee te dealen, bleek uit het verhaal van huisarts Maarten Huber. 

Maarten huisarts Verlaten

Zwaarmoedig

Tijdens het interview liet hij al weten zwaarmoedige periodes in het leven te hebben gekend, waar zijn ex-vrouw niet altijd mee om kon gaan. Toen zij iemand ontmoette die haar 'de hemel in prees', was voor haar de keuze snel gemaakt: ze besloot Maarten te verlaten. De twee kregen in hun huwelijk vijf kinderen die ze opvoedden op verschillende plekken in Afrika. Toen het tijd was dat de eerste ging studeren, besloot het koppel naar Nederland te gaan. Deze omschakeling viel Maarten zwaar, waarna het leven voor hem bergafwaarts ging. Als de aftiteling van de documentaire begint, wordt duidelijk dat huisarts Maarten Huber plotseling is overleden. 

Samen oud worden

Ook andere gescheidenen kwamen aan het woord. Zo bleef ook het verhaal van journalist Suzanne Rethans niet onbesproken op Twitter. Zij verliet haar echtgenoot Pieter voor de bekende schrijver Peter Buwalda, die op zijn beurt haar weer verliet. Daarnaast komt ook Loes aan het woord, die verlaten werd door haar echtgenoot die een week later al bij zijn nieuwe liefde introk. Rike zag haar huwelijk stranden door haar ex-man die viel voor een jongere collega, terwijl ze dacht dat ze samen oud zouden worden. Ook Jan dacht in zijn vrouw de liefde van zijn leven te hebben gevonden, maar werd na tien jaar door haar verlaten. Een aangrijpende documentaire die onder kijkers behoorlijk wat losmaakte.