Lifestyle
Lifestyle

Dit is waarom je altijd knapper lijkt in de spiegel dan op een foto/selfie

Herken je dit: je kijkt in de spiegel en bent helemaal tevreden over hoe je eruitziet. Vervolgens probeer je een selfie te maken en zie je er ineens stukke minder uit!? Je geeft al snel de schuld aan het licht, de ruimte, of het komt omdat je toch niet zo fotogeniek bent. Maarrrr... blijkbaar heeft het een heel andere reden dat je selfies er anders uitzien dan jij wilt. 

We kijken te vaak naar onszelf

We kijken meerdere keren per dag in de spiegel, of we ons nu klaarmaken of even snel kijken of alles nog goed zit. Omdat je jezelf zo vaak ziet, begin je je eigen uiterlijk steeds leuker en mooier te vinden. Dit wordt ook wel het ‘'Mere Exposure Effect’ genoemd. Hetzelfde geldt voor muziek: hoe vaker we een liedje horen op de radio, des te leuker we het gaan vinden.

Lees ook: Is het slecht om te slapen met je beha aan?

Wie heeft er gelijk: de spiegel of ik?

We zijn ons gezicht in de spiegel gewend, maar op een foto zie je je gezicht vervolgens in spiegelbeeld. Dit is waarom we de foto toch niet helemaal mooi vinden. Jammer genoeg is de foto bepalend, want hoe je op een foto staat is hoe je er in het echt ook uitzien. Maar laat het je vooral niet weerhouden om selfies te blijven maken, want you're not alone: iedereen heeft dit. 

via GIPHY

Lees ook: 7 tips om topfoto’s te maken met je telefoon