7 x Dit oude speelgoed is nu een fortuin waard

Lifestyle door Julia

Heb je op zolder nog een doos staan met oud speelgoed? Haal 'm dan maar snel tevoorschijn, want misschien valt er nog wat geld uit te slaan! Speelgoed dat in de jaren 90 razend populair was, kan nu goud geld waard zijn. Check snel of jij nog iets van deze speelgoeditems hebt liggen, want het kan je een mooi zakcentje opleveren. 

Videoband Belle en het Beest

Videobanden doen het nog goed met de verkoop online, maar die van Belle en het Beest springt erbovenuit. Als je echt goed geld wilt verdienen heb je wel de Engelstalige nodig. De Black Diamond-editie uit 1991 van deze videoband is 8077 euro waard.

Super Soaker

Niet zomaar een waterpistool, maar de enige echte Super Soakers. Er staat nu een advertentie op Ebay met een Super Soaker, voor 275 dollar.  

Lees ook: Vinden we leuk: de Gameboy komt terug

My little pony

Heb je nog een collectie liggen? Dan kan het bedrag snel oplopen. Voor de meeste pony’s wordt 10 euro gevraagd, maar dit kan hoog oplopen als je een flinke collectie hebt. De mooie expemplare gaan voor wel 70 euro over de toonbank. 

Polly Pocket

Ken je deze nog? Poppenhuizen in een koffertje. Ze worden nog steeds verkocht en worden steeds uitgebreider. Heb je nog een originele liggen? Dan heb je de jackpot, want ze worden verkocht voor 250 euro. Go for it!

Tamagotchi

Het enige huisdier dat binnen een dag doodging als je het vergat te voeren. Ze staan te koop voor ongeveer 60 euro op Ebay. Voor de zeldzame varianten kun je wel 100 euro vangen. Katsjinggg!

Pokémon kaarten

De komst van Pokémon Go liet al zien dat het tv-programma uit de jaren 90 nog steeds razendpopulair is. Ook de oldschool kaarten zijn nog geld waard. Zo is de Charizardkaart van de eerste generatie nu 2300 euro waard. Heb je nog een stapeltje liggen? Via deze site kun je kijken welke kaarten het meeste waard zijn. 

via GIPHY

Furby

Voor sommige hun favoriete speelgoed, voor anderen was het een nachtmerrie. Ze deden altijd precies het tegenovergestelde van wat je wilde en werden 's nachts om onverklaarbare redenen wakker en begonnen liedjes te zingen. Wie wil er nu zo'n kreng hebben? Nou, genoeg, want voor een originele Furby kun je wel 100 tot 700 euro vangen!

Lees ook: Hoera: Spice Girls weer bij elkaar

SaveSave