Transavia reageert op tirade Tim Hofman

Media door Roos

Gisteravond beschuldigde Tim Hofman de luchtvaartmaatschappij Transavia van kopieergedrag. Het ging om een nieuwe YouTube serie Geen Stress met Stef dat volgens Tim Hofman als twee druppels water leek op Adviezen van Lize van zijn vriendin Lize KorpershoekAl snel haalde Transavia de betreffende video offline en inmiddels is er ook een reactie gegeven: "We hebben niet bewust jou willen kopiëren."

"Inherent aan de stijl van dit moment"

BNN-presentator Tim Hofman was not amused over het kopieergedrag van Transavia. "Formats één op één kopiëren van onafhankelijke contentmakers is gewoon gaar man'', twitterde hij. In hun reactie op de beschuldigingen beweert Transavia nooit bewust het format van Lize gekopieerd te hebben. Ze benadrukken het feit dat dit format "inherent is aan de stijl van dit moment". De luchtvaartmaatschappij beweert de aflevering offline gehaald te hebben "omdat we onze energie willen steken in het entertainen van onze kijkers". 

Of excuses genoeg zullen zijn voor Tim en Lize valt nog te bezien. Gisteravond tweette Tim nog: "Anyway, geef geld aan @lizekorpershoek".

Lees hieronder de hele reactie van Transavia.

 Lees ook: Tim Hofman maakt korte metten met copycat actie Transavia

Beeld: BrunoPress