Tim Hofman maakt korte metten met copycat actie Transavia

Media door Roos

Gisteravond liet BNN-presentator Tim Hofman via een tirade op Twitter weten niet blij te zijn met vliegtuigmaatschappij Transavia. Volgens de presentator lijkt de nieuwe YouTube-serie van de luchtvaartmaatschappij als twee druppels water op het format van zijn vriendin Lize Korpershoek.

Woedende tirade op Twitter

Het gaat om de nieuwe YouTubeserie Geen stress met Steff, dat volgens de BOOS-presentator veel gelijkenissen vertoont met het format van zijn vriendin Adviezen van Lize. In een reeks Twitterberichten opende Tim gisteravond de aanval op Transavia, waarbij hij hen beschuldigt van plagiaat. "Outfitjes, de witte studio, de inloopjes, en de (trillende) teksten en animaties zijn even eigen als de mening van de gemiddelde Noord-Koreaan", aldus de BNN-presentator. 

Wat Tim nog wel het meeste stoort is dat een miljoenenbedrijf als Transavia een idee zomaar zou na-apen: "Formats één op één kopiëren van onafhankelijke contentmakers is gewoon gaar man'', twittert hij. De reactie van Lize Korpershoek druipt ook van ongeloof: "Ik zou me als maker doodschamen voor dit'', schreef ze op Twitter.

Transavia heeft video verwijderd

Indruk heeft de tirade van Tim in ieder geval wel gemaakt, want in reactie op zijn tweets heeft Transavia de video inmiddels verwijderd. Een reactie van de luchtvaartmaatschappij is er nog niet.

 

Lees ook: Zo kun je de afleveringen van Temptation Island al eerder zien 

Beeld: BrunoPress