Fans zijn in shock: Zo komt de serie Black Mirror aan zijn naam

Media door Laura

Misschien had je het gelijk door, misschien heb je er nooit over nagedacht wat de titel van 'Black Mirror' nu eigenlijk inhoudt. Juist, een zwarte spiegel, maar wat heeft dat te maken met de serie? Een fan had in een helder moment ineens door wat er wordt bedoeld met 'Black Mirror' en deelde dit met de wereld op Twitter. 

Lees ook: Zo ziet Dennis van Dennis the Menace er nu uit

Zwarte spiegel

Als je de serie volgt, weet je dat het allemaal draait om de duistere kanten van technologie. Zoals de twitteraar bluevalentine beschrijft slaat 'Black Mirror' op je zwarte telefoon- of computerscherm die je weerspiegeling laat zien, als het apparaat uitstaat. Een zwarte spiegel dus! Mind. Is. Blown.

Er was ook een aantal fans die reageerde op de tweet dat ze het allang al wisten.

Het brein achter de serie, Charlie Brooker, vertelde in 2014 al eens de symboliek achter de titel: "Wat ik ermee bedoelde is dat je scherm op een zwarte spiegel lijkt als deze uitstaat. Als je staart naar elke televisie, elk LCD-scherm, elke iPhone, elke iPad... dan lijkt het enkel op een zwarte spiegel. Dat heeft zoiets kils en gruwelijks en dat maakte het zo'n passende naam voor de show."

Lees ook: La Mante is de nieuwe spannende Netflix-serie die je wilt zien

Beeld: Netflix