6 x interieurtrends voor deze winter

Wonen door Julia

De eerste sneeuw van het jaar is al gevallen, het is bijna winter. Door de koude temperaturen is het nog lekkerder om thuis te komen in een warm huis. Voelt jouw huis nog niet winterproof aan? Doe inspiratie op met de 6 trends van dit seizoen om je huis zo gezellig mogelijk te maken. Zo komen we de winter wel door.  

Kerstlichtjes bij de openhaard

Heb je een openhaard die je eigenlijk nooit aanzet? Waarom versier je het niet met kerstlichtjes? Wikkel de lichtjes om wat hout, zodat het lijkt alsof de haard aanstaat. Zo komt er toch licht vanaf, zonder dat je hem hoeft aan te steken. Het geeft, figuurlijk gesproken, warmte aan je woonkamer.

 

Verschillende soorten textiel

Heb je nog allemaal plaids en kussens in de kast liggen die je nooit meer gebruikt? Tijd om ze eruit te halen. Layering was al een trend met kleding, maar het kan nu ook in je interieur. Wees niet bang om verschillende kleuren en patronen te mixen. Dit maakt het juist gezellig. 

 

GET 25 %💕... off @desenio[ad]. The code “MELIKE25” gives 25% off posters, between 5th-7th of December * Follow @desenio for more inspiration! *The code is not valid on handpicked-/collaboration posters or frames”. . Endlich gibt es wieder 25 % Rabatt auf Poster bei @desenio [Werbung]! Mit dem Code ,Melike25‘ bekommt ihr 25 % Rabatt bei @desenio vom 5.12.17 - 7.12.17! Ausser auf Handpicked/Collaboration Poster und Bilderrahmen! Viel Spaß beim Shoppen 💕 . #ad#desenio#werbung#easyinterieur #interiormagasinet#interior4all#vogueliving#homestyling#cozyroom#fashionaddict#interior_and_living#interior#dream_interiors#interior2you#interiorinspiration#instadesign#passionforinterior#heminspiration#whiteinterior#livingroom#interiorandhome#dekorasyon#decor#decoration#hell.interior#whitehome

Een bericht gedeeld door Easyinterieur (@easyinterieur) op

 

Creëer een leeshoekje

In de winter krijg je vaak weer zin om onder een deken te kruipen met een goed boek. Waarom zou je hier niet een speciaal plekje voor maken? Zet een mooie grote stoel in de hoek van je kamer, met lekker warme dekens. Zet er een mooi tafeltje naast, voor de boeken die je wilt lezen en een kop thee.

 

Straks even relaxen in mijn #leeshoekje. Kleedje is van #hmhome. #readingnook #chesterfield #apothekerskast

A post shared by Met Hart en Hout (@methartenhout) on

 

Meer kaarsen

Dit jaar is het tijd om de waxinelichtjes weer uit de kast te halen. Doe de waxinelichtjes in glazen potjes, zoals een mason jar. Het is simpel en goedkoop, maar brengt veel sfeer in je woonkamer.

Lees ook: Zo maak je zelf kerstversiering zonder iets te hoeven kopen

 

Saturday night lights. Who else is enjoying a night in? 🌱PFP #peopleforplants #organicskincare #saturdaynight #saturday #winter #candles #candlesinjars #design #inspiration

A post shared by People for Plants (@peopleforplants) on A post shared by People for Plants (@peopleforplants) on

 

Ook groen in de winter

Planten zijn de ideale manier om je lege woonkamer wat op te vullen, en gezellig te maken. Planten als de kentiapalm en de sanseveria overleven de winter in jouw huis. Je kunt altijd om advies vragen bij een tuincentrum. 

 

Een sfeervolle plek buiten

Bij de winter denk je waarschijnlijk niet meteen aan buiten zitten, maar het kan wel. Tover je schuurtje om tot een fijne plek om te kunnen zitten. Je kunt ook kiezen voor een overkapping. Zet een vuurkorf of een kleine haard buiten voor de warmte. Daarnaast kun je dekens en kussens buiten leggen. Zo breng je de gezelligheid van je huis ook naar buiten.