Zangeres Maan in gesprek met Radio 538 na misselijke grap met naakte man

Celebs door Laura

Radio 538-dj Frank Dane en zijn collega's leek het wel een 'leuke grap': een streaker door de studio laten rennen terwijl zangeres Maan haar liedje zong. Maan, die haar ogen eerst dicht had, schrok zich wild en barstte in tranen uit. Hoewel de uitzending al een paar weken geleden was, komt er nu veel kritiek op de radiozender nadat zanger Tim Knol zondagavond zijn walging op Twitter uitte.

zangers maan radio 538

Opeens een naakte piemel

In het fragment van 17 november (hieronder te beluisteren) hoor je hoe Maan opeens "O, mijn god" roept. Op de achtergrond hoor je luid gelach van de mannen in de studio. "Sorry! Ik schrok zó erg. Er zat ineens een naakte piemel voor mijn gezicht," zegt Maan hoorbaar aangedaan. "Sorry", zegt ze nogmaals. "Ik was al een beetje zenuwachtig voor dit. Ik had mijn open dicht en toen stond er een naakte man voor mijn gezicht, sorry." De presentator probeert zijn excuses aan te bieden. "Aw, dan is-ie misgegaan. Dit is nooit de bedoeling geweest. Wij hadden een streaker geregeld, die een rondje zou gaan dansen en dan weer weg zou lopen." Met toestemming van de zangeres wordt dan een plaatje ingezet.

Bekijk hier ook een beeldfragment:

Prutsers

"Kut radio @538 ONGELOOFLIJKE PRUTSERS. Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kut radiozender gaan om zijn liedje te promoten. Flikker op." leest de felle tweet van Tim Knol. 

Veel artiesten en andere niet-bekende Twitteraars zijn het eens met Tim Knol. Ze vinden het een walgelijke grap en voelen mee met Maan. Veel benoemen ook de seksistische aard van de grap en begrijpen ook niet waarom de radiomannen het een goed idee vonden.

Reactie

Naar aanleiding van alle commotie is Maan vandaag om 12.00 te gast bij dj Frank Dane op Radio 538 om reactie te geven.

Update: Maan reageerde op alle ophef met het volgende Instagram-bericht:

 

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st) op

 

Lees ook: Deze foto van een 15-jarige Meghan Markle voor Buckingham Palace is het schattigste wat je gaat zien vandaag