Fan van Grey's Anatomy? Dan vind je deze 6 series ook leuk

Media door Laura

Ben je één van de diehards die na dertien seizoenen nog trouw naar Grey's Anatomy kijkt? Petje af! Misschien heb je ook zin in een nieuwe lookalike serie. Maar natuurlijk wel met de liefdesintriges, werkdrama en het vleugje humor wat je van Grey's gewend bent. Wij tippen je 6 series die je nieuwe verslaving kunnen worden.

popcorn

Scandal

7 seizoenen, 113 afleveringen

Houd je van Grey's Anatomy, dan zul je ook van Scandal houden. De serie komt namelijk van dezelfde geestelijk moeder als Grey's: Shonda Rhimes. Scandal volgt Olivia Pope en haar team. Haar werk is om de schandalen van rijkelui te verdoezelen. Dat klinkt al als het perfecte recept voor een heerlijke dramaserie, maar wacht maar totdat het hoofdpersonage een affaire begint met de president...

Lees ook: Test: Welk type Netflix-kijker ben jij?

How to Get Away with Murder

5 seizoenen, 67 afleveringen

Weer een serie van Shonda Rhimes en nét zo goed. Ditmaal gaat het niet om goedzakken, maar om mensen met een duistere randje. Het verhaal draait om Annalise Keating, een professor in strafrecht aan één van de beste universiteiten in Amerika. Annalise heeft een speciaal klasje met haar beste studenten, die door haar persoonlijke problemen ongewild worden betrokken bij een moordplan. In september 2019 start seizoen 6.

Devious Maids

4 seizoenen, 49 afleveringen

Devious Maids is het best te beschrijven als: Desperate Housewives, maar dan met schoonmaaksters. In de komedie/drama-serie volg je het leven van vier Latijns-Amerikaanse maids en dat van hun bazen. In het eerste seizoen staat de mysterieuze moord op de schoonmaakster Flora centraal. Marisol is de moeder van de vermeende moordenaar en besluit undercover te gaan als huishoudster om de onschuld van haar zoon te kunnen bewijzen.

Suits

8 seizoenen, 168 afleveringen

Een serie waar zowel persoonlijke als professionele relaties dwars door elkaar lopen, net als in Grey's? Yes, dat is Suits. De setting van deze serie is één van de beste advocatenkantoren van New York: Pearson Hardman. Als hoogbegaafde Mike Ross wordt aangenomen als stagiair door topadvocaat Harvey Specter begint het gedonder. Pearson Hardman neemt namelijk alleen Harvard-gediplomeerden aan. Het probleem: Mike heeft geen rechten gestudeerd aan Harvard. Sterker nog... hij heeft zijn studie helemaal niet afgemaakt. Harvey en Mike liegen en chanteren erop los om hun geheim te bewaren. En dan valt Mike als een blok voor zijn collega, juridisch medewerker Rachel, die niets liever wil dan advocaat worden. Ai... Seizoen 9 start 17 juli 2019.

Emily Owens M.D. 

1 seizoen, 13 afleveringen

Wel een ziekenhuisserie, maar een stuk luchtiger dan Grey's. In Emily Owens M.D. speelt Marie Gummer een jonge arts die dolblij is dat ze haar nerd-status achter zich kan laten als ze gaat werken in een ziekenhuis. Al gauw wordt haar verteld dat een ziekenhuis nét een soort 'high school' is. Per slot van rekening blijkt een oud-klasgenoot een collega te zijn. Denk je misschien, die Marie doet me aan iemand denken... Dat klopt! Ze is de dochter van Meryl Streep.

Big Little Lies

1 seizoen, 7 afleveringen

Met een titel als deze weet je dat je de nodige intrige kan verwachten. De HBO-serie volgt de ogenschijnlijk perfecte, luxe leventjes van drie moeders, gespeeld door Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Shailene Woodley, die snel ontrafelen tot het punt van moord. Het is een mini-serie met slechts zeven afleveringen, perfect om te bingen op een luie zondag. Bovendien heeft de serie acht Emmy Awards gewonnen. Seizoen 2 is momenteel uitgezonden bij HBO. Kijken dus! 

Lees ook: Wie durft: dit zou de engste Netflix-serie ooit zijn