Test: Welk type Netflix-kijker ben jij?

Media door Roos

Voor veel van ons is Netflix een uit de hand gelopen hobby waar we ons uren - wat zeg ik - dagenlang mee kunnen vermaken. Wanneer je de eerste aflevering van een nieuwe serie aanzet weet je dat het hek van de dam is en je avondenlang alleen met je felle scherm zal doorbrengen. We kunnen gerust zeggen dat series kijken een verslaving van ons is geworden. Toch is ieders kijkgedrag verschillend en dat zegt een hoop over wie je bent als persoon. Welk van de vier type bingewatchers hieronder ben jij?

 

1. Het racemonster

Gefocust en gedreven, dat ben jij in een notendop. Als rasechte bingewatcher race jij binnen 24 uur door minimaal 3 seizoenen heen. Iedere vrije dag of nacht is een kans om jouw obsessie de vrije loop te laten en slapen doe je wel als je dood bent. De zeldzame dagen dat het zonnig is, sluit jij je probleemloos op met de gordijnen dicht. 

Wat zegt dit over jou?

Je bent impulsief en je leeft in het moment. Waarom zou je tot morgen wachten met de volgende aflevering van Stranger Things, wanneer je hem ook nu kunt kijken? Je hebt een ongelofelijk sterke focus en bent gedreven om op je doel af te gaan. Je vindt het belangrijk om overal de beste en snelste in te zijn en je kan niet goed met tegenslagen omgaan. 

Tip: hoewel je focus bewonderenswaardig is, kan het ook egoïstisch en arrogant overkomen op anderen. Daarbij moet je oppassen dat je jezelf niet voorbij loopt en uitput. Neem eens de tijd ergens voor en geniet van het moment.

Lees ook: OMG! De eerste Nederlandse Netflix-serie komt eraan

2. De multitasker

Kijk jij werkelijk óveral je favoriete serie? In de trein, de gym, de rij bij de supermarkt of tijdens het hardlopen - dan ben jij een echte multitasker. Je vindt het niet erg continue onderbroken te worden midden in een aflevering en wacht rustig je volgende kans af op een paar minuutjes met je favo serie. 

Wat zegt dit over jou?

Je bent ondernemend met een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. Je denkt in creatieve en praktische oplossingen, zodat niets tussen jou en je date met Netflix in hoeft komen te staan. Je hebt een gezonde dosis lef en streeft je doelen na. Is er een probleem? Jij weet er altijd wel een creatieve oplossing voor te bedenken, zowel Netflix-gerelateerd als daarbuiten. 

Tip: Omdat je dingen altijd snel probeert op te lossen, moet je oppassen dat je niet slordig wordt en steekjes laat vallen. Zorg dat je niet vergeet af en toe de tijd te nemen voor een opdracht. Geduld is immers een schone zaak. 

Lees ook: Een deleted scene van Titanic komt boven drijven en we huilen nu al

3. De gedisciplineerde kijker

Bingewatchen en multitasken zijn een nachtmerrie voor jou. Nee, jij consumeert Netflix op duidelijk afgebakende tijdstippen. Gedachten als ‘ah, nog ééntje dan’ zijn jou vreemd en jij zal nooit je nachtrust inruilen voor een extra aflevering. Je blaakt van discipline en zelfbeheersing.

Wat zegt dit over jou?

Je stalen zenuwen en zelfbeheersing brengen jou ver in het leven. Of het nu om een serie of een deadline op je werk gaat - jij stelt altijd duidelijke doelen voor jezelf en behaalt ze moeiteloos. Je laat je niet snel door anderen beïnvloeden en bent geen fan van je emoties teveel tonen. 

Tip: De wereld zou een betere plek zou zijn als iedereen zoveel zelfbeheersing zou hebben als jij. Toch moet je er wel rekening mee houden dat jouw koelte op anderen over kan komen als desinteresse en arrogantie. Zorg dat je jezelf niet afsluit voor de mensen om je heen.

Lees ook: Wie durft: dit zou de engste Netflix-serie zijn

4. Het gezelligheidsdier

Jij bent een van de zeldzame mensen op deze planeet die graag Netflix kijkt met andere mensen. Jep, ze bestaan echt. In plaats van avonden achter elkaar in je eentje naar je scherm te staren, doe jij niets liever dan met vrienden afspreken om het nieuwe seizoen van New Girl te zien. Je lacht en huilt samen en wacht geduldig met de volgende aflevering tot jullie squad weer compleet is. 

Wat zegt dit over jou?

Je bent een open en sociaal persoon en je draagt je hart op je tong. Je vindt het niet moeilijk om je emoties te uiten en mensen mogen je graag. Daarnaast begeef je je graag onder de mensen en vindt het moeilijk om alleen te zijn.

Tip: Anderen zijn graag in jouw warme gezelschap, je bent een echt gezelligheidsdier. Toch is het voor je zelfontwikkeling ook belangrijk om af en toe alleen te zijn. Probeer het eens, misschien gaat het je beter af dan je denkt. Bovendien ben je met Netflix nooit echt alleen, toch?

Lees ook: Eindelijk antwoord: krijgt Gilmore Girls: A Year in the Life een tweede deel?