Hallelujah! Er is nu een apparaatje dat ervoor zorgt dat je je pil nooit meer vergeet

Lichaam door Laura

Het kan de beste overkomen: de anticonceptiepil vergeten te slikken. De ene vrouw gebeurt het net iets vaker dan de ander. Maar elke keer dat je de pil vergeet te slikken of uren later pas neemt is natuurlijk tricky. Wist je dat de kans op een zwangerschap bij één keer overslaan al met 9 procent stijgt?! Godzijdank bestaat er nu een slim apparaatje dat weet wanneer jij de pil vergeet.

pil vergeten

Uitvinding van de eeuw

Mobiele apps die je reminders geven dat je je pil moet innemen waren er al, maar een hulpmiddel dat ook daadwerkelijk weet wanneer je je pil vergeten bent, bestond nog niet. De Popit is een klein apparaatje dat je simpelweg aan je pilstrip klemt. Dankzij een slim staaltje technologie weet-ie precies of je wel of niet de pil op tijd hebt genomen. Ben je 'm (bijna) vergeten? Dan stuurt het apparaat je een melding via de bijbehorende mobiele app. Ideaal, toch?! Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen dat je mobiel voldoende opgeladen is en dat je je strip bij je hebt.

Lees ook: Het blijft shocking: in deze landen is abortus nog steeds verboden

pil vergeten popit

popit pil vergeten

Crowdfunding

Denk jij nu - net als wij - hebben, hebben, hebben? Dan zul je nog even geduldig moeten zijn. Om de Popit op de markt te kunnen brengen, wordt er geld bij elkaar gespaard via Crowdfunding

Lees ook: Wat je nooit moet zeggen tegen een vrouw zonder kinderwens