Vacature: Heineken zoekt professionele bierproevers

Werk & studie door Michelle Bakker

Ben jij niet vies van een biertje? En zoek je toevallig ook nog een nieuwe baan? Heb jij het even getroffen, want Heineken zoekt bierproevers voor in het Heineken-smaakpanel. Klinkt best wel als een droombaan, toch?

Opleiding

De vacature staat momenteel op de website van uitzendbureau Adecco. Mocht je aangenomen worden, dan kun je helaas nog niet meteen aan de slag. Heineken wil namelijk eerst testen of jouw smaak- en reukvermogen goed genoeg zijn voor een professioneel pilsproever. Wanneer dat het geval is, krijg je een opleiding van twaalf weken en dáárna hoor je officieel in het bierproefteam.

Eisen

Er zijn een aantal eisen verbonden aan de vacature. Zo moet je, logisch, minimaal 18 jaar oud zijn en binnen een straal van 25 kilometer vanaf Zoeterwoude-Rijndijk wonen. Je moet minimaal vijf jaar lang, vijf uur per week beschikbaar zijn. Echter hoef je over vervoer niet na te denken: je wordt alle keren gehaald en gebracht door een taxi. Hallo luxe! Ben je niet zo'n bierdrinker? Ook geen probleem, het gaat erom dat je geur- en smaak goed is. En trouwens: doorslikken hoeft ook niet, bij het proeven spuug je het bier gewoon weer uit.

Lees ook: Binnenkort kan je voor 130 euro naar New York vliegen