10 tips van een wijnexpert: zo voorkom je een kater

Vrije tijd door Roos
1 van 2

Iedereen die van wijn houdt weet dat goedkope wijn en vervelende katers hand in hand gaan. Toch hoef je volgens wijnexpert Amelia Singer niet per se dure wijn te drinken om een kater te voorkomen. Met deze tien tips kun je zelfs de goedkoopste wijnkater voorkomen.

 

1. Neem een antihistamine tablet

Wanneer je merkt dat je altijd een flinke kater krijgt van rode wijn, kan het zijn dat je een histamine probleem hebt. Probeer eens een antihistamine pil te nemen voordat je wijn gaat drinken. Dit kan een flink verschil maken.

2. Neem een mariadistel tablet

Als je nog nooit van mariadistel hebt gehoord is dit zeker een gouden tip voor je. Dit wondermiddeltje werd al meer dan 2000 jaar geleden gebruikt voor de genezing van obstructies in de lever. En laat dat nu nét het orgaan zijn waar alcohol een slecht effect op heeft, omdat de lever giftige stoffen uit je lichaam filtert. Je koopt ’t gewoon bij de drogist.

3. Neem vitamine c tablet

Neem een vitamine c tablet voordat je gaat drinken. Dit vermindert het giftige effect van alcohol in je lichaam en de irritatie van je lijf de volgende dag. Neem een (bruis)tablet van 800 tot 1.000 milligram.

4. Eet tijdens het drinken

Yes, laat die borrelhappen maar komen! Eten tijdens het drinken zorgt er namelijk voor dat alcohol minder snel opgenomen wordt in je bloed.

5. Eet en drink geen suiker

Maar vermijd voedsel met veel suiker. Suiker beïnvloedt het immuunsysteem en kan infecties veroorzaken. En dat moet je niet hebben.

Lees verder op de volgende pagina. 

Lees ook: Dit is waarom je kater erger wordt als je ouder wordt