18 x Wat je nooit hebt geweten over Hugh Hefner

Celebs door Laura

De oprichter van de Playboy is gisternacht ter ziele gegaan. Hij is 91 jaar oud geworden. Hoewel je in eerste instantie misschien weinig ‘hebt’ met Hugh, valt het niet te ontkennen dat de man een interessant leven heeft gehad. Vaak kom je er pas achter hoé interessant wanneer iemand overlijdt. Wij zetten een aantal weetjes op een rij over de grootste playboy van de eeuw: Hugh Hefner.

hugh Hefner overleden

1. Hugh was een getalenteerde cartoonist. Hij schreef en tekende voor zijn schoolkrant The Steinmetz Star onder zijn alter ego Goo Heffer cartoon. Ook creëerde hij destijds zijn eigen stripboek School Daze, met eigen tekst en tekeningen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog tekende hij ook voor de krant van het leger.

2. Zijn vader Glenn was een accountant, zijn moeder Grace was lerares.

3. In 1951, voordat hij Playboy oprichtte, werkte hij als copywriter voor Esquire. Toen zijn baas niet akkoord ging met een loonsverhoging van vijf dollar, nam hij ontslag.

4. Om de eerste editie van de Playboy te maken leende hij 600 dollar van de bank en nog eens 8.000 van vrienden en familie.

hugh hefner overleden

5. De eerste naam van het blad was ‘Stag Party’, wat vrijgezellenfeest voor mannen betekent. Bestaand blad Stag Magazine stak hier een stokje voor en toen werd het ‘Playboy’.

6. Op de eerste cover van het blad stond niemand minder dan Marilyn Monroe. Bekijk hier enkele foto's van het blad.

Lees ook: Wow: Internet in de ban van een piepjonge Colin Firth

7. Maar Hugh heeft haar nooit in het echt leren kennen.

8. Ontroerend detail: Hughs laatste rustplaats zal vermoedelijk naast Marilyn zijn. In 1992 kocht hij de plek naast Marilyns graf op de chique begraafplaats Westwood in LA, voor maar liefst 75 duizend dollar. In een interview vertelde hij Marilyn zijn droomvrouw was, de "ultieme blondine".

9. Hughs gedachte achter alle blote dames in het blad, was dat ‘normale vrouwen’ ook van seks houden. Nu niet meer een controversiële uitspraak, maar heel gewaagd in de jaren vijftig.

10. In 1963 werd hij gearresteerd voor het ‘verspreiden van obscene beelden’ vanwege erotische foto’s van Jayne Mansfield in Playboy.

hugh hefner overleden

11. Hoewel Donald Trump een graag geziene gast was in The Playboy Mansion heeft Hugh in 2007 een flink bedrag gedoneerd voor Hillary Clintons campagne.

12. Na vijf jaar had Playboy een miljoen abonnees en daarmee had Hugh zijn vorige werkgever Esquire ingehaald. Zelf had hij verwacht dat het nooit meer dan 70.000 zou worden.

13. Hugh Hefner had een IQ van 152, hoogbegaafd dus. Een gemiddeld mens heeft een IQ van 100.

14. Naar verluid heeft de ‘playboy’ het bed gedeeld met zo’n duizend vrouwen.

hugh hefner overleden feiten

15. Hij heeft meerdere malen een relatie gehad met drie vrouwen tegelijk, waaronder een tweeling, en hij is met drie vrouwen getrouwd geweest.

16. Hugh heeft vier kinderen: drie zoons en een dochter. Dochter Christie is van 1988 tot 2009 de CEO van Playboy Enterprises geweest.

17. Hij staat twee keer in het Guinness Book of Records. Niet voor het meeste aantal bedpartners, maar voor het langst hoofdredacteur zijn van een blad (59 jaar!) en voor de grootste collectie notitieboeken, namelijk 2.643 stuks.

18. Zijn signature look was natuurlijk de badjas. Het schijnt dat hij zo’n 200 pyjama’s had.

 

Lees ook: De vele ex-vriendinnen van Leonardo DiCaprio