Deze stemmen van Bekende Nederlanders worden gebruikt in reclames

Media door Roos

Heb je weleens een reclame op de radio gehoord waarbij je dacht: ‘hey, die stem ken ik’? Dat kan heel goed kloppen. Veel Bekende Nederlanders lenen regelmatig hun stem voor reclames. Soms bevalt dat zelfs zo goed, dat ze ‘het gezicht’ of eigenlijk ‘de stem’ van het merk worden. Deze Bekende Nederlanders leenden hun stem hiervoor.

1. De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd staat bekend om hun pakkende en vaak bijzondere rapteksten. Toen het telecombedrijf Tele 2 zich wilde richten op een jonge doelgroep, was de keuze dan ook snel gemaakt om De Jeugd van Tegenwoordig te vragen voor hun recalmespotjes. En zeg nu zelf, het klinkt lekker.

2. Hadewych Minis

Al een aantal jaren is Hadewych Minis (bekend van Moordwijven en Mannenharten) de enthousiaste stem van de Kruidvat. Tot grote ergenis van vele televisiekijkers en radioluisteraars. Zelf reageert de BN'er vol begrip in een interview met De Telegraaf:  "Als je mij zeventien keer per dag iets enthousiasts hoort zeggen, dan kan ik wel begrijpen dat je er gek van wordt."

3. Jan Smit

De zanger Jan Smit heeft het als stem-acteur van brillenmerk Pearl wel heel bont gemaakt. Hij ontving namelijk de prijs voor de meest irritante BN'er in een reclame. Zelf gaf de BN'er aan zeer trots te zijn op de prijs. 

4. Tjitske Reidinga

Deze bekende actrice die we kennen onder andere als Claire in Gooische Vrouwen. Daarnaast speelt ze ook in de klassieker Ja Zuster Nee Zuster. Tegenwoordig kunnen we haar stemgeluid ook horen in de radio- en onlinereclame van ING Nederland.

5. Susan Visser

Susan Visser, beter bekend als Anouk in Gooische Vrouwen is te horen in de reclamespotjes van Telfort. Je weet wel: ‘Telfort, werkt in je voordeel.’

6. Dirk Zeelenberg

Dirk Zeelenberg kennen we natuurlijk als de nerveuze David uit Divorce die altijd ruzie heeft met zijn ex-vrouw Tamar. Maar daarnaast is de Bekende Nederlander ook te bewonderen in de reclamespotjes van de LOI, waar hij de rol van Wouter vertolkt. En dit doet hij vol overgave zoals je kunt zien.

Lees ook: Deze beroemde acteurs hadden ooit een gastrolletje in Friends