Aha! Zo vaak seksen jouw leeftijdsgenoten dus

Liefde door Laura

Luister goed, iedereen leidt een ander leven en heeft zo zijn eigen redenen waarom zij juist vaker of minder vaak sekst. Toch is het wel reuze interessant om te weten of je boven of onder het gemiddelde van jouw leeftijdsgenoten ligt.

Onderzoekers van het Kinsey Institute in de VS waren benieuwd hoe vaak mensen ‘het’ gemiddeld doen per week en hoe groot de verschillen zijn binnen de leeftijdsgroepen. Dit is wat ze ontdekten:

  • 18-29 jaar oud: twee keer per week

  • 30-39 jaar oud: 1,6 keer per week

  • 40-49 jaar oud: minder dan één keer per week

Stress is storende factor

Zoals verwacht seksen twintigers vaker dan veertigers. Eind twintig à begin dertig is vaak de leeftijd dat mensen aan kinderen beginnen. En tja, dan is er gewoon minder tijd en energie voor een wekelijkse wip (of twee). Volgens onderzoeks ligt de daling voornamelijk aan mentale gesteldheid en toenemende stress.

Ook werd ontdekt dat een belangrijke factor is of mensen wel of niet getrouwd zijn. Van de gehuwde stellen was 34 procent twee tot drie keer per week druk in de weer tussen de lakens. Bijna de helft deed het enkele keren per maand en 13 procent ging een paar keer per jaar van bil.

Lees ook: Dit vinden de mannen de fijnste plekken om seks te hebben