Seks & relaties
Seks & relaties

Dit zijn de gewoontes van vrouwen die goed zijn in bed

Er is altijd ruimte voor verbetering, ook in de slaapkamer. Zou je je slaapkamerskills wel wat willen bijspijkeren? Kijk de kunst af bij je mededames. Dit zijn de gewoontes van vrouwen die goed zijn in bed, volgens een seksuoloog. 

gewoontes goed in bed

Lees ook: Is masturberen in een relatie oké?

Initiatief nemen

Wanneer je altijd wacht totdat de ander van bil wil, is de boodschap: ik wil alleen seksen omdat jij dat wil. En dat is niet sexy. 

Openminded

Voor een beetje spannend seksleven moet je af en toe wat nieuws proberen. Als je steeds maar hetzelfde vertrouwde kunstje doet, wordt het heel snel heel saai. Ook wanneer je bedpartner iets nieuws voorstelt, mag je met een open mind reageren. Proberen kan altijd! 

Nee zeggen

Vrouwen die wel van wanten weten, weten ook wanneer ze nee moeten zeggen. Het bewijst dat je weet wat je ervaren en zelfbewust genoeg bent om te weten wat je wel en wat je niet wilt tussen de lakens. 

Aanwijzingen geven

Soms tref je iemand in je bed die niet weet waar te zoeken. Doe jezelf en de ander een deugd door aanwijzingen te geven. Sommige mensen hebben gewoon een – letterlijk – duwtje in de juiste richting nodig. 

Variatie

In een lange relatie ontdek je al gauw wat wel of niet voor je werkt. Zodra je het verloop van een sekspartij al kan voorspellen nog voordat het is begonnen, gaat er wat mis. Altijd dezelfde plek, positie of volgorde is übersaai. Je eet elke dag toch ook niet hetzelfde avondeten? Wil je overkomen als een seksgodin? Blijf dan elke keer variëren. 

Zelfverzekerd

Vrouwen die goed zijn in bed weten wat ze exact willen. Ze laten hun bedpartner dat niet voor hun bepalen. 

Geven en nemen

De rollen in bed moeten wel eerlijk verdeeld zijn. Het hoeft niet elke keer op een weegschaal gelegd te worden, maar wees vooral niet de zeester in bed. Ga ook eens bovenop of door je knieën. Weet daarnaast ook wanneer het tijd is voor jou om even onderuit te liggen en te genieten. 

Goed in oraal

Het mag geen geheim zijn: mannen houden van pijpen. De meeste mannen zullen een vrouw die geen of geen goede blowjobs geeft een laag eindcijfer geven. 

Feedback geven

Een uitgebreid beoordelingsformulier is niet nodig. Tijdens de daad kun je non-verbaal feedback geven door te kreunen (of juist niet), zijn handen te begeleiden of zelfs een ritme aangeven. De echte daredevils zeggen het natuurlijk met woorden. 

Niet faken

Er is geen vrouw op aarde die nog nooit gefaket heeft of het heeft overwogen. Soms wil je er gewoon een einde aan breien zonder de bedpartner te beledigen. Alleen de seks wordt er niet beter op. Hij of zij zal dezelfde tricks herhalen die niets voor jou doen. 

Lees ook: Cheap tril: 10 fantastische vibrators onder de 30 euro