Mama / Kinderen
Kinderen

De 14 grappigste leugentjes die ouders aan hun kinderen hebben verteld

Een leugentje om bestwil maken als ouder moet kunnen. Sterker nog, soms is dat de enige manier om je kinderen groente te laten eten of te laten stoppen met huilen. De rest van de tijd is het stiekem best wel hilarisch…

Via BoredPanda deelden mensen de beste ‘white lies’ die ze aan hun kids verteld hadden óf die ze van hun ouders gehoord hadden. 

 

“Mijn moeder hersenspoelde mij als kind. Ze zette het snoep in het zicht en vertelde me dat ik het mocht opeten wanneer ik maar wilde. De groenten verstopte ze en vertelde dat ik ze alleen als ‘special treat’ mocht hebben bij het avondeten. Toen ik zes jaar was, vroeg ik om een kom spruitjes voor mijn verjaardag in plaats vaneen taart.”

 

“Mij werd verteld dat ieder persoon 10.000 woorden per maand krijgt. Als je daarover heen zat, kon je niet meer praten totdat de nieuwe maand begon. Elke keer als ik heel spraakzaam was, zei mijn vader: “Pas op, volgens mij zit je nu al over de 9.000. Toen hield ik mijn mond gelijk.”

 

“Mijn ouders lieten ons geloven dat we nog een broertje hadden, maar dat hij verandert was in een paddenstoel omdat hij niet in bad wilde. Ze hadden het zelfs toegevoegd aan het fotoalbum!”

 

“Als de ijscowagen muziek afspeelt, betekent het dat ze geen ijs meer hebben.”

 

“Mijn oma vertelde ons ooit dat het ruiken van elkaars scheetjes je sterker maakt. Slechtste Kerst ooit voor ons, grappigste Kerst ooit voor haar.

 

“Mijn moeder was een genie. Ze vertelde ons dat de bruine M&M’s alleen voor volwassenen waren. Dus elke keer als we een bruine tegen kwamen, gaven we die aan haar.”

 

“Toen ze klein was, had ik mijn dochter wijsgemaakt dat er een rode stip op haar voorhoofd zou verschijnen als ze een leugen vertelde. Ik wist zeker weten dat mijn trucje werkte toen ze inderdaad loog en gelijk haar voorhoofd probeerde te verbergen met haar hand.

 

“De slaapkamerdeur is op slot want mammie was pappie helpen om een fotolijst achter de deur op te hangen. Godverdomme, hoe vaak zij wel niet fotolijsten achter de deur hingen ’s nachts…”

 

“We moeten de dierentuin nu verlaten. De dierenverzorger belde me en zij dat jouw gehuil de dieren verdrietig maakt.”

 

“Mijn vader vertelde me dat de dieren die aan de kant van de weg lagen gewoon een dutje aan het doen waren omdat het zo warm was.”

 

“We zijn niet Frans dus je mag geen Franse frietjes van McDonalds.”

 

“Als ik mijn sperziebonen zou opeten, zou ik veranderen in de groene PowerRanger. Is nooit gebeurd…”

 

“Mijn moeder vertelde mijn broer dat er een pinguïn woonde in de vriezer. Als we de deur te lang open lieten staan, dan zou hij het te warm krijgen en ons komen bijten. Het werkte zelfs!”

 

“De auto kon niet starten als onze riem niet vast zat.”

 

Lees ook: 10 hilarische en herkenbare tweets van moeders