5 tips om de eerste move te maken

Relaties door Laura

De zomer is een heerlijke tijd om te sjansen. Ben je single en heb je wel zin in een flirt, maar willen de mannen niet op jou afstappen? De gemiddelde Nederlandse man is jammer genoeg niet zo’n go-getter als het aankomt op vrouwen versieren. Daarom moet je zelf het heft in handen nemen en de eerste stap zetten en wij vertellen je hoe.

Wees niet subtiel

Subtiel bestaat niet in het woordenboek van mannen. Wanneer je hem af en toe aankijkt met een strakke blik, kan hij ook denken dat er wat op zijn gezicht zit. Ze pikken alleen directe signalen op. Dat betekent: direct en eerlijk zijn.

Wees origineel, maar casual

“Hey, kom je hier vaker?” Tja, daar kom je niet meer weer weg, meis. Je moet wat origineler denken. Met deze cliché-vraag loopt je onderonsje namelijk heel gauw vast. Stel een vraag die een stukje ingewikkelder is, zodat hij een uitgebreid antwoord moet geven en je ook genoeg kan doorvragen.

Complimenteren en aanraken

Een magische combi. Je hoeft niet gelijk te uiten dat je hem zijn kleren van zijn lijf wil scheuren (hoewel dat heel effectief is). Open een gesprek met een simpel compliment over bijvoorbeeld zijn schoenen, muziek die hij luistert, zijn kapsel et cetera en raak hierbij lichtjes zijn arm aan. Wees altijd enthousiast en maak oogcontact. He can't resist...

Vraag zijn mening

Nope, niks over nagellak, sieraden of de tweeling van Beyoncé. Als je in de kroeg staan, vraag hem bijvoorbeeld wat voor drankje hij zou aanbevelen omdat hij eruit ziet alsof hij goede smaak heeft. Zo simpel kan het zijn. 

Spontane date

Bij de eerste ontmoeting gelijk een romantische date voorstellen ís alles behalve subtiel, maar is wel een beetje too much anno 2017. Probeer een gemeenschappelijke interesse vinden en daar een afspraakje aan te koppelen. Allebei koffie-lovers? Nodig hem uit om kennis te maken met jouw favoriete koffietentje. Kijk je allebei uit naar dezelfde bioscoopfilm? Vraag hem om deze samen te kijken.

 

Blauwtje gelopen? Vat het niet persoonlijk op, het ligt niet aan jouw flirtskills of persoonlijkheid. Je bent misschien niet zijn type of hij heeft een relatie. Op naar de volgende!