Seks & relaties
Seks & relaties

Ze’s sekswoordenboek: Billingsmethode

Zo nu en dan stuit je op van die begrippen waarvan je niet meteen doorhebt dat het een seksuele betekenis heeft. Zo schreven we eerst over Tower BridgenCuckolding of Vamping. Zoals gebruikelijk hebben we weer een nieuwe seksterm voor je deze week! Namelijk ‘Billingsmethode’.

billingsmethode

We kunnen alvast vertellen dat het niets te maken heeft met je billen of met het betalen van the bill. Nee, de Billingsmethode is een manier om je kans op bevruchting te meten.

De Billingsmethode is door Australische arts John Billings in het leven geroepen als anticonceptie, maar bleek geschikter om juist de kans op conceptie te meten. Dat doe je bij de Billingsmethode aan de hand van het inspecteren van je baarmoederslijmvlies. Het slijm verandert tijdens je cyclus namelijk van vorm, textuur en kleur, afhankelijk van hoe vruchtbaar je bent.

Hoe werkt de Billingsmethode?

Tijdens je menstruatie en de paar dagen daarna, is je slim troebel, zuur en dik. Net voor je ovulatie wordt het elastischer, vloeibaarder en elastischer. Rond je ovulatie is het baarmoederslijmvlies transparant en heel glibberig. Ook is de ingang van je vagina opgezwollen. De dag na je ovulatiepiek is het slijm kleverig en korrelig óf het verdwijnt zelfs helemaal.

Niet betrouwbaar

Ben je op zoek naar een nieuwe vorm van anticonceptie? Gebruik dan niet de Billingsmethode. Op deze methode kun je niet vertrouwen. Het heeft namelijk een betrouwbaarheid van slechts 15%. Ter vergelijking: de anticonceptiepil en het spiraaltje zijn tussen de 99,5% en 99,9% betrouwbaar. Het is nog onbetrouwbaarder dan voor het zingen de kerk uit gaan (27%).

Bron: Oudersvannu

Lees ook: De trends voor babynamen 2017