Seks & relaties / Relaties
Relaties

Wetenschappelijk bewezen: Zo score je een tweede date

Is het voor jou vaak een raadsel waarom je opeens niks meer hoort na het eerste afspraakje? Onderzoekers hebben de sleutel gevonden die je de volgende keer een tweede date gaat opleveren! And guess what: het antwoord is su-per simpel.

tweede date scoren

Tijdens een eerste date maak je je druk over van alles. Zie ik er leuk uit? Ben ik wel grappig genoeg? Praat ik te veel? Praat ik te weinig? Over dat laatste kunnen we alvast zeggen: hoe meer je vráágt, hoe beter!

Speeddate onderzoek

Uit het onderzoek van Harvard University bleek dat je zoveel mogelijk vragen moet stellen aan je date om de kans op een tweede afspraakje te vergroten. Om tot dit resultaat te komen, hebben ze drie speed-datingsessies geanalyseerd waar 110 vrouwen en mannen slechts vier minuten kregen om elkaar te leren kennen. Uit geluidsopnames bleek dat de personen die het meeste interesse toonden in het leven van de ander, het vaakst voor een vervolgafspraakje werden gevraagd.

“Speeddaters die veel vervolgvragen stellen, hebben meer kans op een akkoord voor een tweede date,” schreven de onderzoekers in de Journal of Personality and Social Psychology. “Ondanks de aanhoudende en gunstige effecten van het stellen van vragen, verwachten mensen niet dat de ander hem/haar leuker vindt. Zij kunnen onzeker zijn over wat te vragen, of zich zorgen maken over het feit dat ze als onbeleefd worden beschouwd.”

Nog inspiratie nodig voor leuke date-vragen? Hier noemen we er 22!

Lees ook: Onderzoek: deze handeling maakt je relatie veel sterker