Jullie grappigste eerste scheerervaringen (+ win Gillette Venus scheerset)

Of je nu 10 of 20 jaar was, je eerste ontmoeting met het scheermesje vergeet je nooit meer. Voor de één was het een begin van een trouwe vriendschap, voor de ander een traumatische ervaring. We vroegen aan onze lezeressen om hun meest memorabele scheerervaring te delen!

scheerervaringen

Kiki (29): “Als jongste keek ik altijd naar de beautyrituelen van mijn moeder en paar jaar oudere zus. Dus toen zij haar benen begon te scheren, wilde ik dat natuurlijk ook. Ik pikte de scheermesjes van mijn moeder of zus en nam mijn oksels en benen onder handen. Een jaar later stelde mijn moeder voor om mij te leren scheren. Ik heb gedaan alsof ik van niks wist."

Joyce (30): “Wist ik veel dat scheren ‘moest’. Tijdens mijn eerste date ging ik met een jongen naar een optreden. Toen was een Bermuda broek helemaal in de mode. Ik keek omlaag en zag allemaal haren uitsteken. Met mijn handen in mijn binnenzak heb ik ze proberen te verdoezelen. Sindsdien gaat alles eraf bij mij!”

Miranda (35): “Stiekem scheren was mij gelijk afgeleerd. Ik was 11 jaar en helemaal voorbereid. Dacht ik. Scrub, scheerschuim, goede scheermesjes. Alles had ik. Ik zette mijn rechterbeen op de rand van de badkuip. Mijn haar in een staart doen, was ik vergeten. Met dezelfde hand waarmee ik het scheermesje vasthield, duwde ik een pluk haar uit mijn gezicht. Weg wenkbrauw.”

Karlijn (25): “In de middagpauze kregen ik en een schoolvriendinnetje opeens het gekke idee om onze benen voor het eerst te scheren. We kochten een setje bij de drogist en gingen enthousiast aan de slag. Eerst langzaam en zorgvuldig, maar toen kwamen we in tijdnood. Resultaat? Het ene been was perfect, het andere been zat ónder de schrammen en wondjes. We hebben een heel pakje pleisters opgemaakt en zijn zo naar school gegaan. De volgende dag heeft mijn mams me gelukkig de fijne kneepjes geleerd.”

Michelle (31): “Ik sloop altijd stiekem de kamer van mijn zus in om haar scheermesje te pikken omdat ik het zelf niet durfde te kopen. Ze heeft jaren niks door gehad!”

Kimberley (23): “Op een dag viel mijn oog op het scheermesje van mijn moeder. De rebel in mij kwam naar boven. Ik stal het mee naar de badkamer en begon met het scheren van mijn benen. Gewoon zo, op de droge huid. Ik voelde me heel wat, totdat ik opeens een stuk vel van mijn huid aftrok. Het bloedde als een gek. Ik gillen, natuurlijk. De badmat heeft mijn arme moeder moeten weggooien.”

Kylie (22): “Ik ben nooit een ster geweest in scheren. Op mijn zestiende schoor ik pas voor de eerste keer mijn benen. Op sterk aandringen van mijn moeder. Na 10 jaar snijd ik nog steeds hetzelfde plekje open!”

venus breeze

Win scheerset Gillette Venus Breeze

Van Gillette Venus mogen we 10 scheersets weggeven. Ken jij iemand die binnenkort voor het eerst gaat scheren? Je dochter, nichtje, zusje, vriendin, wie dan ook… Doe mee aan deze winactie en maak kans om haar te verwennen met een van de Venus Breeze scheermesjes.

Gillette Venus Breeze is hét perfecte scheermesje voor beginners. Het is natuurlijk pijnloos in vergelijking met andere methoden zoals waxen. Het gelkussentje boven en onder geeft extra bescherming en hydrateert en zorgt er voor dat je mesje soepel over de huid glijdt. De kans op scheerwondjes is dus minimaal!

Like de Facebookpagina van Gillette Venus en vul het formulier hieronder in om mee te doen. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Volg Gillette Venus ook op Instagram om op de hoogte te blijven!