Zo weet je of je echte liefde hebt gevonden of alleen verliefd bent

Liefde door Annelot

Head over heels verliefd zijn op iemand en het vinden van echte liefde, zijn twee verschillende dingen. Verliefd zijn we vaker, maar je hebt meestal maar bij een enkeling het gevoel dat je voor de rest van je leven samen wilt zijn. Je ziet jezelf iets opbouwen met deze persoon en uiteindelijk zal het zijn rolstoel zijn die je het bejaardentehuis in duwt. Maar hoe weet je of je echte liefde gevonden hebt of alleen maar verliefd bent?

Als je verliefd bent, wil je waarschijnlijk de hele tijd bij diegene zijn. Je denkt elke minuut van de dag aan hem en voelt je ontzettend gelukkig. Hoe graag je het misschien ook wilt, dit gevoel blijft niet voor altijd en gaat een keer weg. Maar als het gelukkige gevoel ook verdwijnt, moet je misschien gaan inzien dat hij toch niet de ware is voor jou. Als je hem na de periode van verliefdheid nog steeds alles gunt en alles voor hem over hebt, dan zit het waarschijnlijk wel goed.

Pieken en dalen

Een relatie hebben met iemand waar je smoorverliefd op bent, is niet altijd een pretje. Het kan voelen als een ritje in de achtbaan door de verschillende emoties die je hebt. De ene keer ben je zielsgelukkig en de andere keer schelden jullie elkaar de huid vol. Deze pieken en dalen zijn helaas geen goede basis voor een relatie. Uit onderzoek is gebleken dat een relatie die alleen uit verliefdheid bestaat de eerste 6 tot 12 maanden pieken kent. Daarna bouwt dat langzaam af. Bij ’echte’ liefde groeit dit langzaam.

Een liefde die constant blijft, is dus volgens onderzoek de beste liefde. En natuurlijk kent elke relatie hoogte- en dieptepunten, maar doorgaans werkt het goed om zowel fysiek als emotioneel en intellectueel overeen te komen met je partner. Mist één van deze drie dingen? Dan zal je misschien het gevoel hebben dat er iets ontbreekt. Als de heftige verliefdheid na een tijdje minder wordt en niet overgaat in houden van, dan was het waarschijnlijk gewoon een verliefdheid en geen liefde voor het leven.

Lees ook: 12 hilarische tweets die iedereen met een snurkende partner herkent