9 verhaallijnen uit Friends die eigenlijk helemaal niet klopten

Media door Michelle Bakker

Het is inmiddels alweer vijftien jaar geleden dat de cast van Friends voor het laatst de paarse deur achter zich sloten om naar Central Perk te gaan. Vijftien jaar ja, voel je je al oud? En ook al zijn er sindsdien talloze nieuwe hitseries op de buis weggebinged, Friends blijft een absolute favoriet. Met tien seizoenen waarin van alles gebeurt moeten we helaas wel concluderen dat veel verhaallijnen of elementen uit de serie niet kloppen. Wij nemen ze even met je door.

De cast van Friends

Lees ook: FOTO'S: De cast van Friends... toen en n

De leeftijden zijn hartstikke inconsistent 

Kennen we nog de aflevering dat Rachel zwaar gedeprimeerd haar dertigste verjaardag viert? Volgens het verhaal was ze de laatste uit de groep, terwijl Joey in seizoen 1 nog als de jongste werd genoemd in ‘The One With The Birth’. En dat niet alleen, Ross is 29 in seizoen 3, en in seizoen 4… én in seizoen 5. Ziet er naar uit dat doctor Geller niet aan zijn dertigste verjaardag wil geloven, en dat snappen wij best.

Rachel heeft sowieso geen flauw idee wanneer ze jarig is

Vertelt ze in ‘The One With Joey’s New Girlfriend’ aan Gunther dat ze in mei jarig is, later zegt ze een Waterman te zijn. Maar een Waterman is geboren in januari of februari. 

Het mysterie van het slot op de deur

We kunnen ons allemaal nog de scene herinneren dat Ross, Rachel, Joey en Phoebe hun hoofd door de deur staken toen ze te laat waren voor het Thanksgiving diner van Chandler en Monica. Die deur ging open toen Rachel bedacht dat ze nog een oude sleutel had van toen ze zelf in het appartement woonde. Echter, nadat ze verhuisde zijn de sloten vervangen toen Joey tegen de huisbaas verzon dat er een gaslek was.

via GIPHY

Watervaste stift verdwijnt op magische wijze

Het is een van onze favoriete afleveringen: Ross en Rachel worden zo dronken in Las Vegas dat ze besluiten te gaan trouwen. Dat doen ze terwijl ze hun gezicht ondergekalkt hebben met watervaste stift. Precies, watervast. En het probleem is dat de stift er met geen mogelijkheid afgaat. Waarom lijkt de inkt dan op magische wijze te zijn verdwenen aan het begin van seizoen 6?!

via GIPHY

Kennen Rachel en Chandler elkaar nu wel of niet?

In de allereerste aflevering, waarin Rachel in haar bruidsjurk Central Perk komt binnen rennen, worden zij en Chandler aan elkaar voorgesteld. Het is duidelijk dat de twee elkaar niet kennen. Toch blijkt in de latere afleveringen met flashbacks naar hun jeugd dat de twee elkaar wel degelijk kennen. Sterker nog, de twee hebben ooit gezoend!

Chandler is verrast door Monica’s drastische gewichtsverlies

Toen de groep in ‘The One With The Prom Video’ een video van vroeger bekeek, was Chandler verbaasd over hoe dik Monica toen was. Later blijkt dat hij daar nooit zo verrast over kon zijn, de twee kenden mekaar al in die tijd!

Is Phoebe wel echt zo goed in Frans?

Weet je de aflevering nog waarin Joey heeft gelogen op zijn CV dat hij vloeiend Frans kan spreken? ‘Bie ba ba bie bleu’, en veel verder komt hij niet. Phoebe to the rescue, want de blonde spreekt volgens het verhaal vloeiend Frans. Maar is dat wel zo? Want in The One With Rachel’s Date weet ze niet eens wat ‘sous chef’ betekent.

Chandler kan wel degelijk huilen

Als Monica en Chandler al een tijdje daten, komt zij erachter dat Chandler eigenlijk helemaal niet kan huilen. Maar is dat wel zo? Want in een eerder seizoen bespreekt de groep die keer dat Phoebe Chandler liet huilen als een baby.

Lees ook: 26 Dingen die je nog niet wist over de hitserie Friends