Blog Lisette: F*ck your fears: Snorkelen met wilde zeehonden in Kaapstad

Lifestyle door Michelle Bakker

Het was een spontane beslissing, maar wel een van de beste tot zo ver in mijn leven. Ik besloot na 7 jaar mijn baan op te zeggen en mijn droomreis te boeken. Ik zit nu in Kaapstad en mijn hele reis staat momenteel in het teken van sporten, lekker eten en vooral grenzen verleggen! In Kaapstad besloot ik te snorkelen met wilde zeehonden. Doodeng!

De zeehonden vind je aan de kust van Houtbay, een vissersdorpje ten zuidwesten van Kaapstad. Op ca. 10 min vaarafstand van de kust is een grote rots waar honderden zeehonden liggen te genieten van het zonnetje. Met 8 graden Celsius is het Atlantische zeewater echt ijskoud. De zeehonden vinden dat blijkbaar heerlijk, maar wij trekken dubbele wetsuits aan met een hoofdkap, handschoenen en waterschoenen.

Tijdens deze activiteit snorkel je letterlijk tussen de wilde zeehonden. De volwassen zeehonden zijn gigantisch. Daarom was ik bang dat ze me zouden bijten en dat ik niet aan ze kon ontsnappen in het open water. Desalniettemin wilde ik me niet door mijn angst tegenhouden. Ik liet me zakken in het water en samen met mijn gids zwom ik richting de zeehonden.

Waar wij gingen snorkelen waren gelukkig alleen baby zeehonden. De baby zeehonden waren supernieuwsgierig en zwommen langs en om ons heen. In het begin schrok ik van hun snelle bewegingen waardoor mijn adem stokte. Ik hield me stevig vast aan de drijvende veiligheidsboei en mijn gids moest dichtbij mij blijven. Mijn reisgenootje trok er in haar eentje op uit in het water. Ik baalde! Waarom vind ik dit zo eng!? Tranen had ik in mijn ogen.

Toen ik merkte dat de zeehonden onschuldig waren begon ik te genieten. Ik probeerde dichterbij ze te komen en langzamerhand durfde ik de boei los te laten. In het water ben ik echt een beetje verliefd geworden op de baby zeehonden. Met een grote glimlach zwom ik tussen de zeehondjes in. Ondanks het koude water werd mijn hart verwarmd door de vriendelijkheid van deze beestjes. Ik verlengde zelfs mijn snorkelsessie.

Dit was een van de gaafste dingen die ik heb gedaan in mijn leven. Het overtreft zelfs snorkelen in het Great Barrier Reef in Australië! Na mijn verblijf in Kaapstad reis ik over land naar Johannesburg om te surfen en hiken, daarna ga ik yoga doen en crossfitten op Bali en ten slotte verblijf ik een paar weken in Thailand. Wil je mijn avonturen blijven volgen, volg me dan op Instagram of Facebook.

Volg je dromen, volg je hart en geniet van het leven!

Liefs, (Healthy Living by) Lisette