Blog Suzan: 5 webshops van Nederlandse bodem die je moet checken

(Web)shops door Suzan Alberts

Als hobby/instagram fotograaf krijg ik maar al te vaak berichten van webshops of ik voor ze wil fotograferen. De webshops lijken uit elk hoekje en gaatje tevoorschijn te komen en bijna elke webshop heeft wel weer items die nét ietsje anders zijn dan wat je bij de Zara koopt, maar toch allemaal net iets teveel lijkt op wat je alsnog bij de Zara gaat kopen. De uitdaging gaat er een beetje vanaf en waarom zou je bestellen als je alles toch bij de Zara om de hoek kunt halen? Mis jij dus ook de uitdaging bij de webshops van Nederlandse bodem? Dan help ik je vandaag even verder met een aantal webshops die ik persoonlijk erg leuk vind!

De leukste Nederlandse webshops

1. Stieglitz 

Klinkt niet echt heel erg Nederlands he? Als ik het allemaal goed begrepen heb dan komt dit merk gewoon uit Nederland en eerlijk is eerlijk, het is echt super tof. Misschien niet een standaard webshop waar je aan denkt omdat dit ook gewoon daadwerkelijk een eigen merk is maar vanwege de onderscheidende manier van presenteren en de kleding die je écht nergens anders vindt, vind ik toch dat Stieglitz in deze lijst hoort. Denk aan felle kleuren en veel prints. Ik vind het in ieder geval heel cool, zeker als je niet zoals de rest van Nederland erbij wilt lopen. Ik heb geen ervaring met het bestelling bij deze webshop maar ben zeker wel van plan om binnenkort een bestelling te gaan plaatsen want ik vind die flare broeken met prints wel echt geweldig!

2. Wear For Love

Is eigenlijk een winkel in Breda maar Wear For Love heeft ook een webshop. Je vindt er merken zoals: Wanderlust Amsterdam (aanrader!) LA sisters, Nikki en een aantal wat onbekendere merken. Ik vind het sowieso heel fijn dat Wanderlust Amsterdam er verkocht wordt want dit is echt een van mijn favo merken van dit moment uit Nederland. Daarnaast vind ik best wel wat items die ik nergens anders gezien heb! Zoals een roze tijgerprint blouse! Wat voor mij persoonlijk erg belangrijk is, is dat er geen items verkocht worden die ik in winkels als de Zara en H&M kan kopen omdat deze winkels vaak toch een stuk goedkoper zijn en ik vind het dan zonde om dit te gaan bestellen terwijl ik het voor een lagere prijs kan halen en kan passen. Aangezien het toch een heel gedoetje is om alles weer te ruilen, is het naar mijn idee dan zonde om daar mijn geld aan uit te geven.

3. Especially By Daan

Dit is een redelijk nieuwe webshop maar wel eentje die ik heel erg leuk vind! De items die er verkocht worden zijn uniek en er is voor iedereen wel iets te vinden. Especially by Daan is iets kleiner qua selectie maar er zijn wekelijks nieuwe items die in Parijs ingekocht worden. Al met al vind ik dit zeker een aanrader omdat er net wat andere kleding verkocht wordt en het heel betaalbaar is! Wat ik vooral heel leuk vind is dat de eigenaresse ook een blog bij houdt. Ik heb redelijk wat ervaring met deze webshop omdat ik af en toe voor ze fotografeer dus ik weet dat de kwaliteit van de kleding prima is en daarnaast ook snel naar je toe gestuurd wordt. Wat mij betreft is de Holografische rok wel echt helemaal het einde en dit is ook zeker een item wat je vaker terug gaat zien in de toekomst!

4. Aspact 

Aspact heeft een webshop speciaal voor de sneakerfan. Denk aan Filling Pieces, Mason Garments maar ook kledingmerken als Calvin Klein en Billionaire Boys Club. Wat ik leuk vind aan de webshop van Aspact is dat het a) heel overzichtelijk is b) je het snel in huis hebt en c) je dus ook wat voor de boys kunt vinden! Handig! Ik heb zelf wel eens wat besteld bij Aspact en heb daar goeie ervaringen mee. De schoenen waren heel snel binnen  en het was een makkelijk process om te bestellen. Daarnaast vind ik het ook fijn dat de schoenen makkelijk geruild kunnen worden aangezien schoenen toch wat lastiger zijn dan kleding qua maten!

5. Dutch Basics

Als laatste vond ik het leuk om toch een webshop te vinden die zich wat meer toespitst op sieraden. Dutch Basics heeft hele unieke sieraden die geïnspireerd zijn op de natuur en architectuur. De items van Dutch Basics zijn heel tijdloos en elegant en een hele leuke investering. Daarnaast verkoopt het merk ook tassen! Ook met deze webshop heb ik goede ervaringen wat betreft bestellen. Zeker in Nederland heb je het zo binnen en de bestelling komt met in een leuke verpakking! De extra touch wordt gegeven door het handgeschreven kaartje! Zeker ook een aanrader voor een cadeautje!

Ik hoor vaak mensen klagen over online bestellen omdat ze niet kunnen passen. Ik beken zelf dat ik écht bijna alleen maar bestel! Wat is jullie ervaring hiermee?

Veel liefs,

Suzan