Beauty
Beauty

Zo maak je een gezichtsmasker van avocado

Een gezichtsmasker maken van avocado? Nee echt, we zijn niet dronken hoor. Avocado is namelijk niet alleen gezond en lekker, het is ook erg goed voor je huid. De vrucht bevat namelijk enzymen en oliën die een droge huid helpen te herstellen. En dat niet alleen, door de antioxidant vitamine E helpt het ook tegen huidveroudering. Een masker maken van een avocado is dus helemaal zo'n gek idee nog niet. En het is ook nog eens hartstikke simpel. Hoe? Nou, zo.

Avocado gezichtsmasker

How to: avocado masker maken

Haal een kwart van het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een kom. Prak dit fijn en voeg twee eetlepels honing toe. Roer dit alles door elkaar totdat er een glad mengsel ontstaat. Zorg ervoor dat je schone handen hebt en breng dan het mengsel aan op je gezicht. Laat dit 10 minuten intrekken terwijl je relaxed onderuit op de bank ligt. Was je gezicht daarna met lauw warm water.

Citroen tegen littekens of pigment

Heb je last van littekens of pigmentvlekken? Dan kun je eventueel ook een paar druppels citroen aan het masker toevoegen. Citroen zal ook helpen dode huidcellen te verwijderen.

Eenvoudig te maken en het is ook nog eens een heel natuurlijke manier om je gezicht te verzorgen.

Lees ook: Zo gebruik je een avocado als beautyproduct