De 5 belangrijkste relatietesten

Liefde door Laura

Van elkaar houden is natuurlijk een voorwaarde voor een lange relatie, maar is het ook genoeg? Je komt er snel genoeg achter of jullie een longlasting koppel bent.

In de eerste maanden van je rela doe er alles aan om je van je beste kant te laten zien. Stukje bij beetje word je steeds meer jezelf in de relatie en dat is alleen maar leuk! Nu ga je pas echt ontdekken of jullie een goede match zijn. Wij benoemen de 5 grootste testen die je relatie doorstaat.

Eerste ruzie

Het is onvermijdelijk, maar vooral: essentieel. De eerste ruzie is pittig en kan bepalend zijn voor de relatie. Let goed op, want je krijgt gelijk een voorproefje van hoe je vriend zich gedraagt in volgende ruzies. Mag je niet uitpraten, negeert hij jou een week en weigert hij zijn excuus aan te bieden? Foute boel.

Advies: Praat over wat jij voelt en vindt, in plaats van wat hij fout doet. Vermijd woorden als ‘altijd’ en ‘nooit’. Geef elkaar de ruimte, maar maak het altijd weer goed.

Vakantie

Met zijn tweetjes in een mooi hotel, romantische diners, cocktails op het strand… Er zijn beroerdere situaties. Op vakantie leer je elkaar écht kennen. Iedereen heeft zo zijn ‘vakantie-gewoontes’. Gaat hij liever cultuur snuiven en jij luieren op het strand? Dat is niet het enige. Een vakantie zit vol keuzemogelijkheden, maar ook drama ligt op de loer. Wat dacht je van navigeren zonder TomTom of een gesloten portemonnee… Kortom: je merkt op vakantie gelijk hoe je ander reageert op lastige situaties en of je compromissen wil stellen voor elkaar.

Advies: Bespreek nog voordat je gaat boeken wat jullie idee van de ideale vakantie is. Wees hier 100% eerlijk in. Willen jullie verschillende dingen? Maak dan van te voren een plan wat je per dag wil zien of doen. Schikken hoort erbij.

Stemmen

Niet elk stelletje wordt warm van een flinke politieke discussie, dus misschien komt zijn politieke voorkeur pas echt naar boven rondom de verkiezingen. Stemt hij PVV en jij Groenlinks? Dat hoéft niet het einde van je relatie te betekenen.

Advies: Is de politieke keuze van je partner voor jou allesbepalend? Vraag tijdens het daten al naar zijn voorkeur.

Samenwonen

Je hebt tot nu toe de meeste gênante gewoontes kunnen verbergen. Bereid je voor op de volgende fase: samenwonen. Wat kun je verwachten? Gekibbel over het huishouden en financiën, overal vieze sokken, meer ontsnapte scheetjes en minder seks. Samenwonen is eigenlijk de grote test voor de toekomst: je merkt snel genoeg of je op één lijn zit.

Advies: De kleine irritaties horen erbij, maar de nieuwe diepgang die je relatie krijgt is het helemaal waard. Communication is key!

Gesprek over kinderen

Hoe wil je je kinderen opvoeden? En hoeveel wil je er eigenlijk? Je hebt het met je lange termijn vriend misschien nooit over gesproken, omdat je er zelf nooit serieus over nagedacht hebt. Kinderen opvoeden is al moeilijk genoeg. Moet je nagaan als jij en je partner het niet eens worden qua opvoeding. Of erger nog: hij heeft (of jij) niet eens een kinderwens!

Advies: Laat dit onderwerp al subtiel vallen tijdens jullie eerste jaar samen. Je kunt het maar beter zo snel mogelijk weten!

 

Lees ook: VRIJ-dag: 8 plekken waar je seks moet hebben gehad