5 keukendilemma’s die in 2020 verleden tijd zijn

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De keuken is een plek waar wonderen gebeuren. Of dat is in ieder geval wat je hoopt, wanneer je een nieuw recept uitprobeert. Helaas pakt het niet altijd zo mooi uit als op de foto’s van je favoriete foodblog en dat is dan nog maar één van de tegenvallers waar je in je keuken af en toe tegenaan loopt.

Maar wanhoop niet, want de techniek staat tegenwoordig voor niets. Dus geef de moed niet op, want hopelijk zijn de 5 volgende keukendilemma’s binnenkort echt verleden tijd. Dan kun jij je concentreren op wat echt belangrijk is: zorgen dat die fantastische taart wél lukt!

1. Een vaatwasser vol met vergeten, vuile afwas

Je kent het wel: je hebt al je vieze pannen, het vuile bestek en het gebruikte servies in de vaatwasser weten te proppen met het plan om hem aan te zetten nét voordat je naar je werk vertrekt. Helaas vergeet je dat en vind je bij thuiskomst niet een schone, blinkende vaat, maar een vieze stinkende afwas. Bah! Een app waarmee je op je smartphone met één druk de vaatwasser kan aanzetten is voor velen dan ook meer dan welkom.

2. ‘Smoesjes’ over onbekende recepten

Vriendlief zegt al dagen dat hij voor je zal koken, maar iedere keer is het weer hetzelfde liedje. Of hij is vergeten boodschappen te doen of hij kent het recept niet. De oplossing is natuurlijk een in het aanrechtblad geïntegreerde tablet waarop je razendsnel al je favoriete recepten terug kunt vinden. Of nog mooier: een aanrechtblad dat één groot touchscreen is! Volgens onderstaand filmpje zou dat in 2020 heel goed werkelijkheid kunnen zijn.

3. Etensresten op onbereikbare plekken

Hoe netjes je ook probeert te werken, het valt niet te voorkomen dat er af en toe geknoeid wordt in de keuken. Er is echter niets zo frustrerend wanneer de etensresten half onder de kastjes terechtkomt en je er nauwelijks nog bijkomt om dit goed schoon te maken. Met optisch zwevende keukenkastjes behoort ook dat probleem voortaan tot de verleden tijd. Met als voordeel dat je niet alleen je keuken beter schoon kunt houden, maar dat het er ook nog eens bijzonder strak uitziet!

4. De groenten is alweer verlept

Je hebt je net voorgenomen om een gezonde salade te maken, maar wat blijkt? De groenten is alweer verlept. Dat probleem voorkom je in 2020 door gewoon je eigen groenten te verbouwen – en dan niet buiten in de tuin, maar gewoon groenten verbouwen in eigen keuken. Zo heb je altijd verse groenten en kruiden bij de hand zonder dat je daarvoor door weer en wind hoeft. Dat is pas een leuke manier van zelf je groenten verbouwen.

5. O nee, de wijn is op!

Onverwachte visite is enorm leuk, maar net op dat moment blijkt de wijn op te zijn. Geen nood, want met de slimme koelkast van de toekomst raak je nooit meer door je voorraad heen. De smart fridge houdt namelijk zelf bij wat erin aanwezig is en of het nog niet over de datum is. Dat alleen al is superhandig, maar het wordt helemaal makkelijk als je koelkast ook zelf nieuwe wijn bestelt bij de slijterij wanneer jij de laatste fles pakt. Proost!

Tegenwoordig hebben we het altijd maar druk, druk, druk en lijken de dagen voorbij te vliegen. In het geval van deze slimme keukensnufjes kan de tijd ons echter niet snel genoeg voorbij gaan. Is het al bijna 2020, zodat ook wij deze keuken van de toekomst in ons huis kunnen laten plaatsen? Wij kijken er in ieder geval naar uit! In de tussentijd vergeten we het vast nog wel een paar keer om de vaatwasser aan te zetten of nieuwe wijn in te slaan.