Zo verhoog je je weerstand

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Voel je je niet helemaal jezelf en heb je het idee dat de griep voor de deur staat? Met deze tips verhoog je op een natuurlijke manier je weerstand en kun je er weer goed tegenaan!

1. Ontspan. Stress kan ervoor zorgen dat je immuunsysteem niet goed op indringers reageert. In een gespannen situatie geeft je lichaam daar dan namelijk prioriteit aan, in plaats van aan de belangrijke processen in je lichaam. Tip: doe wat ademhalingsoefeningen of een yogasessie.

2. Eet antioxidanten. Het is van belang om de juiste voeding te eten om je lichaamscellen in balans te houden. Antioxidanten in je voedsel helpen je lichaam een handje bij het vechten tegen ziektes. Denk aan watermeloen, cranberry's, hazelnoten en specerijen zoals kruidnagel, knofloof en kurkuma.

3. Zorg voor een goede spijsvertering. Als je darmen goed hun werk doen zorgen ze voor minder bacteriën in je lichaam. Eet dus genoeg vezels om ze hard aan het werk te zetten.

4. Eet onverzadigde vetten. Een tekort aan onverzadigde vetzuren belemmert je witte bloedcellen bij het tegenhouden van indringers zoals virussen, bacteriën en schimmels. In avocado en kokosolie kan je deze healthy vetten vinden.

5. Zorg voor een goede nachtrust. Als je slaapt maak je het hormoon cytokine aan, dit wapent je tegen infecties en ziektes. Ga een uurtje eerder naar bed en rust uit voor een sterkere weerstand.

6. Beweeg. Door regelmatig te bewegen verbeter je heel veel lichaamsfuncties. Je kan dan beter omgaan met kleine infecties. Een rondje lopen in je pauze zorgt dus niet alleen voor een betere focus op je werk maar is ook goed voor je gezondheid.

bron, bron, bron, bron