Hierom kan jij niet goed tegen maar weinig slaap!

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Zeven tot negen uur slaap per nacht is wat experts aanraden voor een gezond en lang leven. Minder dan zeven uur slaap zou jij écht niet overleven, maar waarom funtioneert je collega nog prima na een korte nacht? Wetenschappers hebben een onderzoek gestart naar dit mysterie en lichten een tipje van de sluier!

Zonder onze minimale slaap van acht uur wil je nog wel eens wegdromen achter je computer. Andere symptonen van slaaptekort zijn prikkelbaarheid, in slaap vallen overdag en een verhoogd risicio op chronische ziekten als een hoge bloeddruk, diabetes type 2, depressie en obesitas. Toch zijn er duidelijke uitzonderingen op deze regel, namelijk: de kortslapers.

Uit dit onderzoek is gebleken dat kortslapers sterkere verbindingenhebben tussen de hippocampus. We horen jullie vragen: hippocampus?! Dit gebied zorgt voor de verwerking van alle zintuigelijke informatie in het geheugen. Dus 's nachts maken wij al onze herinneringen aan. Maar kortslapers kunnen dit waarschijnlijk overdag al gedeeltelijk doen.



Dus voel jij je na een nacht van zes uur niet helemaal jezelf? Dan kan je hier dus helemaal niks aan doen! Een goed excuus om dan even in de middag een dutje te doen.

Bron