Welke van de vier persoonlijkheidstypen ben jij?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

We dachten altijd dat mensen complexe wezens waren, met verschillende lagen persoonlijkheden en vreemde eigenschappen. Niks blijkt minder waar. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wij mensen zijn verdeeld in maar vier persoonlijheden, en iedereen past er maar in een. Deze persoonlijkheden zijn de volgende: de pessimist, de optimist, de goedgelovige en de jaloers. En drie keer raden in welke persoonlijkheid de meeste mensen zich bevinden?

In het experiment werden meer dan 500 mensen op de proef gesteld met de volgende situatie: twee mensen kunnen samen op een hert jagen, maar als ze alleen zijn, kunnen ze alleen konijnen vangen. Wat zouden ze liever doen?

De pessimist: een pessimistisch persoon zou liever op konijnen jagen, omdat ze denken dat ze een grotere kans hebben om op die manier tenminste iets te vangen, ook al is het veel kleiner.

De optimist: de optimist zou altijd op zoek gaan naar een hert - want samenwerken is de beste optie voor beide jagers.

De goedgelovige: goedgelovige personen hebben veel vertrouwen en willen liever samenwerken, dus zij zouden ervoor kiezen om het hert te vangen met de andere persoon.

Jaloers: een jaloers persoon zou ervoor kiezen om op konijnen te jagen want dat zou ze gelijk maken aan de andere jager, zo niet beter.

En jawel, meer dan 30 procent van de deelnemers belandde in de laatste groep. We zijn namelijk allemaal jaloers op wat onze vrienden hebben en willen wat zij hebben. In welke groep denk jij dat je hoort? Wel eerlijk zijn he?

Bron, bron