Als een luxe poes op vakantie

Reizen door Mariëlle

Vrouwen.nl's Mariëlle vloog op uitnodiging van Martinhal naar het prachtige Portugal om de regio Algarve te ontdekken, om Lissabon en omstreken te verkennen en om in luxe ondergedompeld te worden in één van hun riante villa's (met zwembad!) en in één van de meer dan luxe hotelkamers. "Heel eerlijk? Zo luxe ben ik nog nooit op reis geweest. Zelfs niet die ene keer dat ik voor Vrouwen.nl in een veel te duur hotel aan Oxford Street in Londen sliep."

"Martinhal is echt heel bijzonder. Het plan was om verschillende Martinhal hotels te bezoeken. Na een vlucht van een paar uurtjes en een overzienbare taxirit werden we afgezet in Quinta. We kregen met 7 personen 2 villa's tot onze beschikking. Iedereen had een eigen kamer met badkamer en wc (heel fijn als je je reisgenoten nog geen dag kent) en we hadden een lekker zwembad in de tuin. Minstens net zo belangrijk: er stond een flesje Portugaas rood voor ons klaar. Maar de meeste tijd hebben we toch wel doorgebracht aan het zwembad bij het restaurant waar we onwijs lekker hebben geluncht. Check de foto hieronder en je snapt waarom je daar veel tijd doorbrengt.

Toen we een soort van ingeburgerd waren -Geloof me, zoveel luxe went veel te snel- lieten we ons afzetten op het strand. Ja dat hadden we best kunnen lopen, maar we werden als celebs overal naartoe gereden. Weinig beweging plus elke dag een luxe ontbijt (wat elke dag met champagne on the side genuttigd kon worden, waar we pas op de laatste dag aan toegaven) en twee keer per dag een drie gangen-diner met wijn bracht ons gemiddeld drie extra kilo's. Je kunt je voorstellen dat we op een gegeven moment sméékten om een stukje zelfstandig te lopen.

We aten niet alleen in het restaurant van het resort, bij Martinhal zijn verschillende restaurants aangesloten. De eerste avond aten we in een enorm chic ding (Bovino) in de buurt. Binnen was het mooi, maar het was hartstikke mooi weer, dus we schoven het terras op. Gek dat er überhaupt nog mensen binnen gaan zitten als het weer zo aangenaam is! Pas toen we lekker werden opgepeuzeld door de muggen begrepen we die keuze. Maar door de tafel vol met eten (en oesters!) boeiden die muggen eigenlijk niet zoveel. Bij thuiskomst (die villa dan hè) maakten we nog een flesje wijn soldaat om de fantastische eerste dag te laten bezinken.

In totaal hebben we vier Martinhal hotels gezien. De eerste, waar we in enorme villa's sliepen, was Martinhal Quinta Family Golf Resort; we namen een kijkje bij Martinhal Sagres Beach Family Resort dat letterlijk OP het strand stond, in Lissabon mochten we een sneak peek nemen in Martinhal Chiado Family Suites waar het hotel nog niet helemaal af was en we sliepen ook in een waanzinnige hotelkamer in Martinhal Cascais Family Hotel dat wederom van alle luxe was voorzien.

We zijn vijf dagen in Portugal geweest en alle vijf de dagen zaten even volgepropt met de leukste activiteiten. Er is zoveel te doen. Van golfen tot paardrijden, genieten van de super rustige stranden, hangen aan de zwembaden, chillen in de sauna, tot rust (nog meer rust) komen onder de handen van een masseur, intens lekker eten, heerlijke wijntjes drinken, vol aan de cocktails, met open mond het indrukwekkende kasteel Palacio de Pena bekeken, rondstruinen in het kleine stadje Ribeira, losgegaan op het springkussen dat er eigenlijk voor kinderen stond, je kunt er prachtig fietsen en we hebben natuurlijk Lissabon ervaren. Kortom een vakantie waarbij je je echt een luxepoes voelt. Onwijs aan te raden met en zonder kinderen. Wanneer je met kinderen naar dit familiehotel reist kun je te allen tijde terecht bij de oppassers van het resort waarbij je kinderen in goede handen zijn en jij ook een avondje of middagje met je partner van de vakantie kunt genieten (reserveer wel van te voren, zodat ze op je kunnen rekenen) en als je zonder kinderen reist heb je eigenlijk niet eens zo in de gaten dat het een familiehotel is. Iedereen is er zo ontspannen en rustig, ook de kids. Echt een onwijze aanrader. En een biecht: ik was zo verwend, dat ik de week erna niet één keer voor mezelf heb gekookt (zelfs het ontbijt maakte ik niet zelf), omdat ik nog diep in de vakantieroes verzonken was."