WTF Journaal van vrijdag 9 september

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kun je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

Vandaag in het WTF Journaal: meisje van 16 vindt een gat in de markt; man verkiest de gevangenis boven samenwonen met zijn vrouw en zijn de lange, 8-urige werkdagen voorbij? Gisteren in het WTF journaal: likken aan Doutzen Kroes.

Trouble in paradise
Dat samenwonen niet altijd makkelijk is, is algemeen bekend. Bij een Amerikaan uit Kansas liepen de frustraties zo hoog op dat hij een bankoverval pleegde om in de gevangenis te belanden. ‘Ik zit nog liever in de gevangenis dan thuis’ zei Lawrence Ripple tegen zijn vrouw Remidios na een ruzie. De man liet er geen gras over groeien en ging naar een bank in Kansas City, waar hij via een briefje aan een medewerker liet weten dat hij een wapen bij zich had en de hele inhoud van de kassa wilde. In plaats vluchten bleef de man geduldig wachten tot de politie arriveerde en hem meenam naar de gevangenis. Het gestolen geld werd teruggegeven aan de bank en Ripples wens kwam in vervulling. Kort verhaal lang.

Meisje van 16 vindt gat in de markt
De 16-jarige Beau Jessup hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over haar bankrekening aangezien. De ondernemende tiener heeft een gat in de Chinese markt gevonden met haar website die Chinezen helpt bij het vinden van een Britse naam voor hun kinderen. Een Engelse naam is essentieel omdat je een Chinese naam niet kunt invoeren bij een aanvraag voor een universiteit in het Verenigd Koninkrijk. Beau heeft al 235.000 baby’s een Britse naam gegeven, en ondertussen een kleine €70.000 verdiend! Kort verhaal lang.

Doei lange saaie werkdagen!
In Engeland wordt binnenkort mogelijk de werkdag ingekort van acht naar zes uur. Finally! Zo kunnen mensen hun sociale contacten beter onderhouden en genieten van hun vrije tijd. Een acht uur durende werkdag blijkt toch helemaal niet zo efficiënt als gedacht. Een zes uur durende werkdag geeft mensen meer energie en de kans om ’s avonds op de werkdag te reflecteren en zo op betere oplossingen tot problemen te komen. En natuurlijk meer tijd voor Netflix and chill! Kort verhaal lang.

Bron, bron, bron.