Eindelijk weten we het verschil tussen hondenmensen en kattenmensen

Vrije tijd door Mariëlle

Facebook weet alles, dus ook wat het verschil is tussen hondenmensen en kattenmensen. Dit alwetend orakel deed daar onderzoek naar en de resultaten zijn verrassend.

De eigenschappen
?Facebook onderzocht de Facebook-profielen van honden- en katteneigenaren. En hieruit bleek onder andere dat hondenmensen meer vrienden hebben op Facebook. Maar katten worden dan weer voor meer evenementen uitgenodigd. Kattenmensen zouden elkaar op Facebook vaker opzoeken op dan hondenmensen dat doen. Bij katteneigenaren (30%) komt het vaker voor dat ze single zijn dan bij hondeneigenaren (24%). Zelf denken we dat het er weleens mee te maken kan hebben dat een kat makkelijker te onderhouden is als je in je uppie bent. Katten kunnen namelijk zelfstandig kakken.

Meer eigenschappen
?Kattenmensen houden van genres als fantasy, terwijl hondenmensen gevoeliger zijn voor romantiek. Zo lezen katteneigenaren vaker Harry Potter, The Hobbit, of Stephen King thrillers; kijken ze tv-programma's zoals Pokémon en Star Trek en films als Terminator 2 en Alien. Daar waar hondenmensen eerder boeken van onder andere Nicholas Sparks en Marley & Me openslaan; tv-series zoals Grey's Anatomy en The Voice kijken en films als Fifty Shades of Grey en Pretty Woman over de beeldbuis knallen.

Waar vind je ze?
In het onderzoek viel ook op dat katten-en hondeneigenaren op andere locaties wonen. Hondeneigenaren komen over het algemeen vaker voor op het platte land en in grote steden kom je vaker kattenmensen tegen. Dit zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat katten weer prima hun eigen boontjes kunnen doppen als ze de uitgang van het huis weten te vinden en zelfstandig op avontuur gaan. Honden zijn meer aan huis gekluisterd, waardoor een beetje ruimte om het huis heen wel prettig is voor het beestje.

Kunnen honden- en kattenmensen het dan nooit met elkaar eens zijn? Jawel hoor, er zijn een aantal dingen waarbij ze op één lijn zitten. Klassiekers zoals Frozen, The Hunger Games en Law & Order: Special Victims Unit vallen bij beiden in de smaak.

Bron, bron, bron, bron, bron