Lifestyle / Reizen
Reizen

Top 5 favoriete steden in Toscane

Reageer

Toscane... je hebt vást weleens zwijmelend zitten wegdromen terwijl je naar de reclame van een bekend pasta- of pizza merk keek. Ja, Toscane, dáár wil je weleens naartoe. Maar dan wel naar de plek die je in de reclame's ziet. Want dat is natuurlijk wel Toscane op haar best.

Als je naar het Toscane wilt zoals je het kent van de televisie, het Toscane dat in je beeldscherm vliegt zodra je de streek in Google intoetst, dan kun je het beste in de regio tussen Florence en Siena verdwalen en nooit meer de weg naar huis terugvinden. Als je eenmaal in deze regio bent beland wil je nooit meer naar huis. Je wilt voor de rest van je leven lunchen met pasta's en risotto die je wegspoelt met de heerlijkste DOCG wijn, die je hier gewoon in de supermarkt vindt(!). Je wilt jouw ogen voor altijd laten wegdwalen in het onbeschrijfelijk mooie uitzicht. Geen wonder dat dit stukje Toscane in je lijst van favoriete steden terugkomt. Want dit zijn de favoriete steden van de Zoover-bezoekers.

1. Florence
Wanneer je vanaf het station van Florence de stad binnenloopt en steeds dichterbij het centrum komt, valt spontaan je mond open zodra de Duomo ineens tussen de gebouwen uittorent. Wauw, wat een imposant ding! Je kende de foto's natuurlijk al lang van het internet, maar dit had je niet zien aankomen. Een bezoekje aan de brug Ponte Vecchio maakt je bezoekje aan de stad compleet. Om de brug heen zitten genoeg barretjes en restaurantjes (en een sterrenrestaurant voor de wat diepere buidels onder ons) met perfect uitzicht op deze kleurrijke brug. En als je echt cultuur wilt snuiven bezoek je ook nog het beeld de David.
Tip: ga niet met de auto, want er zijn veel autovrije zone's in Florence waar je een flinke boete krijgt als je ze met de auto betreedt. Deze zones wisselen zo vaak dat zelfs de Italianen het niet altijd aandurven. Met het ov is de stad prima bereikbaar, je betaalt je niet scheel aan parkeerkosten en die dikke vette boete kun je vergeten.


2. Siena
Als je het hebt over de trekpleisters van Italië, dan kun je Siena gerust opnoemen. ?Wandel de stad pas na de middagpauze in om uitgebreid van de knusse straatjes, de kathedraal (Duomo di Siena), de gigantische klokkentoren (Torre del Mangia) en alle andere pracht en praal te kunnen genieten. Vanaf dit moment van de dag worden de Toscaanse steden steeds rustiger en schemert het echte Italiaanse leven steeds sterker door. Siena is niet toegankelijk voor auto's, wat een hoop rust biedt in de stad.


3. Lucca
Heb je het over Lucca, dan heb je het over de stad die bekend staat om haar vele kerken. Duomo di San Martino is de belangrijkste kerk van de stad. Basilica San Frediano is de oudste kerk van de stad, wat hem ook heel belangrijk maakt. De stadsmuur omarmt de stad volledig, waardoor je ook hier geen auto's zult tegenkomen. Iedereen die ooit in Lucca is geweest zal het je aanraden om er naartoe te gaan.


4. Pisa
Natuurlijk moet je in Pisa zijn geweest als je er dan toch in de buurt bent. Al is het alleen maar voor dat kiekje waarop je tegen de bekende scheve toren aanleunt. Of het juist recht probeert te drukken. Of nog schever, wat jij wilt. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet de enige bent die dit kunstje flikt en dat je misschien meer onder de indruk bent van de huisjes er omheen. Desalniettemin hoort deze stad absoluut thuis op je bucket list.


5. Viareggio
En als je dan toch in de buurt van Lucca en Pizza bent, kun je meteen doorrijden naar Viareggio, de laatste stad in deze lijst. Als je van vakanties aan zee houdt maar ook de voordelen van de grote stad wilt meepakken, dan is Viareggio jouw stadje. Omdat het aan zee ligt, zul je er ook locale visserij aantreffen. Er is genoeg gelegenheid om te zonnen en vergeet vooral je verse visje niet.

Check voordat je aan je rondreis begint de Toscane-pagina van Zoover, want daar kun je aan de hand van verschillende reviews precies zien waar je wanneer moet zijn. Wil je zelf graag een beoordeling geven over de bovenstaande steden, steden die jij kunt aanraden of over Toscane in het algemeen? Dan kan dat ook hier.

Bonustip van de redactie: San Gimignano
San Gimignano staat bekend om de vele torens in de stad. Het zijn er nu nog maar 14, maar dat zijn er weleens meer geweest; 72. Omdat de stad wat hoger ligt word je continu geconfronteerd met de prachtige uitzichten van de stad. Genoeg restaurantjes waarbij je van deze vergezichten kunt genieten. Maar: reserveer wel van te voren, want je bent niet de enige. De stad staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Reageer

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen