WTF journaal van donderdag 4 augustus

Vrije tijd door Danielle

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

Na de vieze poepsmeerder en het vuilnisbakkendiner van gisteren, hebben we vandaag weer wat schonere WTF-momentjes: er is nu wijn voor honden, deze tuinkabouter keert terug van zijn wereldreis en journalisten worden gestraft vanwege ingewikkelde woorden.


Er is nu wijn voor honden

Na de wijn voor katten kun je nu ook eindelijk een borrel drinken met je hond! Nu hoef je dus nooit meer in je uppie wijn te drinken als je vriendinnen niet kunnen. Helaas -of nee, eigenlijk gelukkig- kan je hond niet dronken worden van de drank. Het is namelijk een wijntje op basis van kamille en pepermunt, deze kruiden hebben vooral een rustgevende werking op je trouwe viervoeter. Kort verhaal lang.


Gestolen tuinkabouter keert terug

Een vrouw uit de Canadese stad Victoria was een tijd geleden haar tuinkabouter kwijtgeraakt. Ze ging er vanuit dat de kabouter door wat dronken studenten was gestolen, en dat hij nu een gelukkig leventje leidde ergens in een andere tuin. Maar niets bleek minder waar! De tuinkabouter is namelijk terug en heeft een fotoboek vól avonturen meegebracht. Hij is met een gezin heel Noord- en Zuid Amerika doorgereisd en heeft overal selfies gemaakt zodat zijn eigenaresse kan zien wat hij allemaal heeft meegemaakt. Ondanks dat de vrouw blij is dat haar kabouter weer thuis is gekomen, vindt ze het jammer dat het gezin haar niet heeft meegenomen op reis. De vrouw had zelf ook wel graag op een doldwaas avontuur gewild. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Kort verhaal lang.


Journalisten worden bestraft voor het gebruik van moeilijke woorden
In Tadzjikistan (dat ligt daar naast Afghanistan en Oezbekistan) kunnen journalisten maar beter in Jip-en-Janneketaal schrijven. Als zij dit niet doen kunnen ze namelijk een boete van wel €180,- krijgen! De overheid vindt dat er op dit moment soms zo geschreven wordt dat de ‘normale mens’ er niets meer van begrijpt, en dat zorgt ervoor dat niet iedereen dezelfde toegang tot informatie zou hebben. Om dit allemaal een beetje gelijk te trekken roepen ze dus deze boetes in het leven. Ondanks dat dit érg begrijpelijke taal is, snappen wij er niets van. Kort verhaal lang

Bron, bron