Chinees bijgeloof blijft je verbazen

Vrije tijd door Danielle

Al eerder vertelde onze insider een aantal bizarre dingen die hier niet kunnen, maar die in China heel normaal zijn. Maar dat was lang niet alles, Chinees bijgeloof blijft je verbazen.

1. Van koud drinken word je ziek. Chinezen denken dat je van koud drinken ziek wordt. Dat verklaart meteen waarom ze lauwwarme biertjes serveren. Vragen om B?ng shu? (koud water) op een hete zomerdag levert je sowieso een bezorgde blik van de ober op.


2. Vrouwen mogen tijdens de menstruatie niks kouds eten of drinken. Van koud eten en drinken wordt je namelijk onvruchtbaar denken ze. Alleen maar warme dingen in je buik dus.

3. Een relatie hebben met iemand die 3 of 6 jaar ouder of jonger is zorgt voor ongeluk in de relatie.

4. Noedels in de soep mogen niet gesneden worden. Lange noodles zorgen namelijk voor een langer leven. Dat je eventueel stikt in de noedels en daardoor helemaal niet lang leeft vergeten we voor het gemak even.


5. Na de bevalling mag je een maand niet douchen of je haar wassen. Oh! En je ligt ook helemaal ingepakt plat op bed, dit zou goed zijn voor het herstel.

6. Tweedehands producten kunnen het ongeluk van de vorige eigenaar bevatten. Je mag dus alleen maar nieuwe producten kopen.

7. Een huis mag nooit naar het noorden toe gebouwd worden. Het Noorden staat voor duister en ongeluk. Gelukkig houden ze ook niet zo van de zon, dus een tuintje op het zuiden kan ze gestolen worden.


8. Het eten van een bepaald gedeelte van het dier (ogen, tong, lever of hart) zorgt voor verbetering op dat gedeelte van je lichaam. Dus: welk dier heeft de beste borsten en billen?

9. Het is ongezond om je navel schoon te maken... Volgens Chinees bijgeloof zou dat je organen storen.

10. Je mag geen (zware) dingen tillen of sporten als je aan het menstrueren bent. Zie je een man alle tasjes van zijn vriendin dragen en zij mag zelfs niets tillen? Dan weet je precies hoe laat het is! Zeg hier overigens niets over, dat is dan weer té gênant voor het meisje…

Bron, bron, bron