Herkenbare situaties voor meiden die niet zo goed Engels spreken

Vrije tijd door Danielle

In Nederland spreekt iedereen toch Engels? Nou eh... niet helemaal. Sterker nog: Engels haalde jij met de hakken over de sloot en je bent tot op de dag van vandaag dankbaar voor ondertiteling. In een wereld waar iedereen Engels lijkt te spreken zorgt jouw kennis van deze taal soms voor ongemakkelijke (en oké, ook grappige) momenten.


1. Songteksten zing jij altijd verkeerd. Jij zingt gewoon maar wat. Als je met vriendinnen in de auto zit durf je dus echt niet mee te zingen! Die vernederende lachstuip heb jij al iets te vaak gehoord.

2. Amerikaanse series online kijken doe je alleen via Netflix. Je weet wel dat er andere opties bestaan, maar zonder ondertiteling kun je het niet volgen. En nu kun je de serie ook nog terugspoelen als je het niet helemaal hebt begrepen.

3. Wat ben jij blij met die Nederlandse beauty bloggers, want met Engelse beauty tutorials kun je helemaal niks.


4. Jouw vakantieliefdes heten standaard Jaap of Henk. Je spreekt dan wel de taal van de liefde, maar een gewoon gesprek aanknopen is onmogelijk. Daarom eindig jij altijd gewoon met Jaap-uit-de-Achterhoek, en dat is eigenlijk best prima. Zo kun je ook nog wat langer met elkaar scharrelen, indien gewenst.

5. Op vakantie moeten jouw vriendinnen alles regelen, jij weet anders toch niet goed hoe je dingen uit moet leggen. Héél vervelend hoor... Jij ligt alvast bij het zwembad terwijl de rest probeert om een kamer met airco te fixen.


6. T-shirts koop je op goed geluk... Ach wat maakt het uit dat je niet precies weet wat de quote op je t-shirt betekent. Hij had een leuk printje en lettertype, er zal vast niets ergs op staan toch?

7. Je duikt weg als er een Engelse klant op je werk komt, die ga jij écht niet helpen, dat doet een collega maar!

8. Winkels in grote steden zijn soms een groot gevaar! De laatste keer dat je in Amsterdam ging winkelen sprak het winkelmeisje ineens alleen maar Engels. IEEKS!

Bron, bron