Herkenbare problemen voor avondmensen

Vrije tijd door Danielle

Ochtenden zijn dat gedeelte van de dag dat je liever overslaat, en jij komt pas echt tot leven als het een uurtje of drie ’s middags is. Hallo avondmens! Nu zijn er aanwijzingen dat avondmensen slimmer én creatiever zijn, dus het is helemaal niet erg om tot deze groep te behoren. Wel is het soms errrg vermoeiend om niet bij het vroeg-op-vroeg-naar-bed-legioen te horen. Ben jij een echte nachtbraker? Dan herken je deze situaties zeker!


Vroeg naar bed is uitgesloten

Je wílt wel vroeg naar bed maar om 11 uur ’s avonds krijg je ineens het beste idee van die dag (wat zeggen we, week!) en dat moet je echt nú uitwerken want anders ben je je momentum kwijt. En hoe moe je overdag ook was, ’s avonds komt ineens weer alle energie terug!

De rest van de wereld werkt niet mee met jouw schema
Een e-mail om drie uur ’s nachts wordt niet als iets normaals gezien. Dus jij schrikt vervolgens wakker van het antwoord dat je om 9 uur krijgt want ja: “normale mensen zijn dan wakker” aldus je omgeving, #FML. Ook je moeder kwam vroeger vaak boos je kamer in want: "het was nu écht tijd om te gaan slapen" en " je moet de dag en nacht niet gaan omdraaien!"

Je beste werk én motivatie komt ‘s nachts
Als iedereen naar bed is kun jij je focussen. Jouw creatieve geest komt het beste tot zijn recht als de wereld om je heen donker is en iedereen die je kent slaapt. Je komt in een soort hyperfocus en draait daardoor (daar komt hij weer) de dag en de nacht soms om, sorry mam!


Je huisgenoten worden gek van je

Want jij gaat makkelijk om 1 uur ’s nachts nog even koken, opruimen of zet per ongeluk een muziekje op omdat je bent vergeten dat de rest wel slaapt. Oeps!

Zonder wekker word je nooit voor 11 uur wakker
Op z’n vroegst, het wordt ook makkelijk 1 uur als niemand jou komt storen en het niet té warm is.

Jij probeert altijd zo lang mogelijk in bed te blijven liggen
Helaas moet jij je als loonslaaf schikken naar de (vroege!) werktijden die je baas heeft bepaald. Elke minuut die jij langer in je bed kunt liggen wordt dan ook als heilig gezien. Gelukkig hebben wij daar nog wat tips voor!


Met uitgaan blijf jij makkelijk tot laat hangen

Ook wanneer je geen druppel hebt gedronken ben jij degene die het licht uitdoet met uitgaan. In het weekend zit iedereen namelijk ineens op jouw schema en is het dus ook super gezellig dat mensen tijdens jouw prime time wakker zijn! Je kletst en danst makkelijk de hele avond weg, en als iedereen in de vroege uurtjes aftaait is het ook eindelijk voor jou een normaal tijdstip om je naar je nestje te verplaatsen.

Je blijft voor altijd een beetje jaloers op ochtendmensen
Want stiekem lijkt het jou ook best handig om ’s ochtends gelijk gezellig en productief te zijn. Maar ja, jouw creativiteit is ook wat waard...

Bron, bron, bron, bron