Zo blijft jouw haarborstel schoon en fris

Gezicht door Danielle

Wanneer was de laatste keer dat jij je haarborstel hebt gewassen? Juist ja… bij ons bleef het ook even stil. Het is natuurlijk knetter logisch want je vervangt ook je tandenborstel en wast je make-up kwasten (oké niet zo vaak als zou moeten), maar het wassen van een haarborstel wordt vaak helemaal vergeten.


Eerder vertelde wij al hoe je een vieze haarborstel kunt herkennen, maar door een tip van onze leuke collega’s van Trendalert.nl hoeven we deze niet langer naar de kliko te verbannen. Zo zorg je namelijk dat je vieze haarborstel weer helemaal schoon wordt:

1. Verwijder de haren
Pak een grove kam, of dat speciale borsteltje dat je erbij kreeg om de haren uit je borstel te verwijderen (je weet wel, dat ding dat je gelijk met de verpakking weggooide omdat je dacht dat het speelgoed was). En haal alle losse haren uit je borstel.

2. Maak een sopje
Neem wat heet water en maak een sopje met je favoriete shampoo. Verspil je liever niet je dure producten aan een borstel? Dan werkt soda ook prima, het ruikt alleen wat minder lekker. Laat je borstel een uurtje weken in dit sopje.


3. Schrobben
Pak nu een oude tandenborstel en schrob al het overgebleven vuil tussen de pinnetjes van je borstel vandaan. Dit is het moment waarop je waarschijnlijk denkt: “gatver! Heb ik hier mijn haren mee geborsteld?” En je overweegt misschien om hem alsnog in de prullenbak te mikken, doe dit niet! Je bent zo dichtbij nu...

4. Afspoelen
Als je al het vuil hebt afgeschrobd wordt het tijd om de borstel even goed af te spoelen. Is al het vuil weg? Of moet je je borstel toch nog even in een nieuw sopje laten weken? Laat hier je inner lazy chick niet winnen, zorg dat hij echt helemaal schoon is!


5. Drogen
Als de borstel helemaal schoon is kun je hem laten drogen. Je kunt dit doen door hem op een theedoek op de verwarming te leggen, aan de lucht te laten drogen of door hem even droog te föhnen.

Bron, bron, bron