Er bestaat al lang een medicijn tegen kanker

Vrije tijd door Mariëlle

Toen we naar de documentaire Food Matters op Netflix keken, klapperden onze oren. Zeiden ze nou dat er vanaf 1940 al een medicijn tegen kanker is? Waarom gaan er dan nog zoveel mensen dood aan deze vreselijke ziekte? Komt dat omdat het medicijn te heftig is, te duur, of te complex? Nee, we hebben het namelijk gewoon over vitamine C.

Vitamine C in extreem hoge dosering zou volgens de documentaire het antwoord zijn op de ziekte die één van de grootste bedreigingen tegen de mensheid vormt. Via een infuus wordt het in hoeveelheden van 100.000 ml ingebracht. Google maar eens op 'vitamine C tegen kanker' en je vindt vele succesverhalen.

Vroeger in, een paar honderd jaar voor Christus, werd eten gezien als medicijn. Tegenwoordig draait het allemaal om pillen. Maar waar is het voedsel gebleven? William J. McCormick en Frederick Robert Klenner zijn de pionieren in het gebruik van hoge dosis vitamine C. En zij genazen virale ziekten met hoge dosis vitamine C. Al in 1940. Waarom leert niemand dit op school? Er is dus een oplossing voor veel ziekten. Waarom wordt die oplossing dan niet massaal ingezet?

Vitamine C is goedkoper, makkelijker, het werkt goed en het heeft geen bijwerkingen. Je wordt er niet ziek van, maar je geneest. Chemo maakt ook gezonde cellen kapot. Bij vitamine C zou je zelfs met het blote oog de tumor kunnen zien slinken. Research op Google vertelt verschillende verhalen. Het ene verhaal vertelt dat vitamine C chemo helemaal kan vervangen waar de ander verhaal vertelt dat het gebruik van vitamine C ondersteunt wordt door chemo.

Alleen vragen wij ons heel hard af: waarom wisten we dit niet? En waarom hoor je er nooit iets over. Is het omdat er minder geld wordt verdiend in de medische wereld als iedereen gezond is? Gaat het dan echt alleen maar om geld? We don't know!

Wij zijn geen medici, maar zagen deze goede docu op Netflix: Food Matters. En dat zette ons aan het denken. Als iemand dit kan toelichten, please.

Bron, bron, bron, bron