6 redenen waarom dit de beste auto is voor op reis

Reizen door Vrouwen redactie

Zei iemand roadtrippen? Oh yeah! Veel te lang in de auto, loepzuiver -grapje- meeblèren met de radio en natuurlijk een pitstop bij de grote gele M. In de ideale vakantie auto is er ruimte voor minimaal vijf paar schoenen, vier paar slippers en een paar hakken (want je weet maar nooit), minimaal één tent, reisgidsen (die je vervolgens nooit openslaat vanwege de WiFi in de auto), je hele zomergardarobe (je gaat ten slotte niet met het vliegtuig) en natuurlijk nog het koffertje van je vriend. Ook de halve supermarkt moet natuurlijk mee voor onderweg... je blijft een Nederlander.

Wij namen verschillende auto’s onder de loep en kwamen uit bij de Opel Zafira. Deze auto is lekker ruim, heeft WiFi aan boord, rijdt ontzettend soepel én heeft een achteruitrijcamera. Fijn! Want dan hoef je met het inladen van de auto geen rekening te houden met het zicht (wettelijk gezien wel natuurlijk).


Om deze vakantie auto te testen vlogen wij naar Frankfurt. Talking about Holiday! Daar kwamen we erachter dat het echt de perfecte vakantie-auto is omdat…

1. Hij is hartstikke ruim maar niet log
Met ruimte voor wel zeven(!) personen is dit de ideale auto om al je vriendinnen mee te nemen. Super handig, want nu hoeft er van de zeven meiden maar één de Bob te zijn! Daarnaast heb je in deze auto zoveel ruimte dat je eindelijk niet meer hoeft te kiezen tijdens het inpakken. De stijltang, föhn, krulborstel en je hele zomergarderobe passen er prima in. Je zou zelfs kunnen overwegen om nog wat extra zomerkleding te shoppen, gewoon omdat het kan.

2. Altijd en overal WiFi
Even je mail checken, Instagrammen en vooral even checken waar de beste restaurants zitten kan nu overal. Onderweg, op de camping, in de bergen en zelfs in dat verlaten dorpje waar ze nergens WiFi hebben hoef jij geen update te missen. Wanneer je de auto recht naast het toiletgebouw parkeert kun je zelfs vanuit het kleinste kamertje blijven Facebooken, net als thuis!


3. Deze grote bak inparkeren is een makkie
We geven het niet graag toe, maar een grote auto zorgt soms wel voor wat parkeer-angst. Gelukkig is deze Zafira uitgerust met een camera die activeert zodra je de auto in z’n achteruit zet. Zo zie je nooit meer een paaltje over het hoofd! En voor objecten die buiten de camera vallen heb je nog de parkeersensoren. Zo is het ook bij grote auto's geen probleem om ze binnen de lijntjes in te parkeren.

4. Dode hoek waarschuwing
Ben jij ook altijd een beetje bang dat je op de snelweg een auto over het hoofd ziet? Met de dode hoek-waarschuwing is deze angst voorbij. Er brandt een lampje in je zijspiegel zodra de sensor oppikt dat er iets in je dode hoek zit. Zo zoef je toch een stuk lekkerder over die Duitse Autobahn.


5. Veilig op weg met Opel OnStar
Heb je een medisch noodgeval, ongeluk, kapotte auto of op een andere manier hulp nodig? Je hoopt het allemaal nooit mee te maken, maar gelukkig heeft Opel OnStar alles om je in dit soort situaties te helpen! Bel direct vanuit de auto een medewerker die je in deze situaties kan assisteren en adviseren, zo ben je altijd veilig onderweg!
Ook ben je altijd op de hoogte van de status en locatie van je auto door de OnStar smartphone-app. Handig, want dan hoef je nooit meer te onthouden waar je de auto hebt geparkeerd.


6. Het is de perfecte plek voor een selfie
Nu raden we je natuurlijk niet aan om onderweg een selfie te maken. Maar als je even stilstaat heeft deze auto prachtig selfie-licht door het panoramadak. Het is misschien niet het aller belangrijkste, maar hé, het is wel heel leuk meegenomen.

Deze auto bevat natuurlijk nog heel veel meer bijzonderheden die je allemaal hier kunt vinden. Scoor vandaag nog je eigen Opel Zafira door gebruik te maken van Opel Private Lease.