Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

8 dingen die je oudere zus nooit zal toegeven

Het is echt niet altijd even makkelijk om een oudere zus te hebben. Je had vast vaak het gevoel dat je niet serieus genomen werd en dat jouw grote zus jou gewoon rond mocht commanderen. Maar heb je het wel eens van de andere kant bekeken? Je oudere zus had het namelijk ook niet altijd even makkelijk! Deze dingen heeft ze je nooit verteld, maar wil je wel echt weten.

1. Ze zal er altijd zijn om je te helpen.
Ze zal het niet snel toegeven, maar je moet wel weten dat ze er altijd voor je zal zijn om je uit ongewenste situaties te redden. En dat niet alleen: ze zal je altijd helpen met je problemen alsof het die van haar zijn.

2. Ze kwam vroeger vaak voor je op.
Jij kreeg het niet altijd mee, maar je zus kwam altijd voor je op. Jij kon natuurlijk nog niet altijd heel goed verwoorden hoe je je voelde, maar zij voelde jou haarfijn aan en legde dat dan ook aan jullie ouders uit.

3. Soms was ze net zo clueless als jij.
Ze deed misschien net alsof ze alles al wist, maar op sommige momenten wist ze net als jij écht niet wat ze moest zeggen of doen.

4. Ze lijkt heel veel op jullie moeder.
Omdat jouw zus de oudste was, kreeg ze ook vaak de verantwoorlijkheid over jou. En dat betekende ook dat ze vaak aan het 'moederen' was. Ze moest nou eenmaal gedeeltelijk de taken van jullie moeder overnemen als zij er niet was. Jij schreeuwde dan altijd uit volle borst: ‘Je bent mijn moeder niet!’, maar zij kon er ook niet zoveel aan doen.

5. Ze heeft veel van jou geleerd.
Ze deed jou vroeger dan misschien wel alles voor, ze heeft toch ook een heleboel van jou geleerd. Zoals bijvoorbeeld geduldig zijn. Dat heeft ze volledig aan jou te danken, want altijd moest ze wachten tot jij iets kon of begreep voordat ze het samen met je kon doen.

6. Ze kreeg altijd te horen dat ze zich moest gedragen als oudere zus.
Ze moest jouw geklier vaak negeren, terwijl ze het liefst wilde terugvechten! Ze moest zich dus écht altijd verantwoordelijk opstellen.

7. Ze maakte zich zorgen om je toen je voor het eerst begon te daten.
Je zus gaf je waarschijnlijk tot vervelds toe advies over jongens en leefde helemaal met je mee als je een leuke jongen had ontmoet. Maar stiekem maakte ze zich best wel zorgen over je. Ze wilde het liefst voorkomen dat een jongen jou pijn zou doen door de stomme dingen te doen die jongens van die leeftijd nu eenmaal doen. Toch liet ze het allemaal gebeuren omdat ze wist dat je deze lessen zelf moest leren.

8. Ze is f*cking trots op je!
Dus dan weet je dat.

Bron, bron, bron