WTF journaal van woensdag 1 Juni

Vrije tijd door Annelot

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: Starbucks gaat koffie met prik serveren, een stel uit Rusland leeft al 23 jaar met een beer en een vrouw werd geweigerd op haar vlucht vanwege haar outfit.

Koffie met prik
Heb je al gehoord van koffie met prik (oftewel nitro cold brew)? Het drankje dat eruit ziet als bier en smaakt naar koffie is een grote trend en sommigen noemen het zelfs dé trend van 2015. Toch was het nog niet heel bekend. Tot nu, want Starbucks moet daar als koffiegigant natuurlijk wel wat mee doen. En daarom gaan ze nu op grote schaal nitro cold brew verkopen. En dat is eigenlijk precies zoals het klinkt: aan de koffie wordt koolzuur toegevoegd en komt net als bier uit de tap. De keten introduceert het nu in tienduizend zaken in de Verenigde Staten en verwacht het snel uit te breiden. Wij wachten met smart tot het ook in Nederland verkrijgbaar is, want dit willen we proeven! Kort verhaal lang.

Familie beer
Het volgende bizarre verhaal kan alleen maar in Rusland. De familie Panteleenkos leeft namelijk al 23 jaar samen met een beer. Het dier werd helemaal alleen als drie maanden oud beertje in het bos gevonden en is met alle liefde grootgebracht door de familie. En groot dat ‘ie is geworden! Hij eet maar liefst 25 kilo vis per dag, maar dat weerhoudt hem er niet van om naast zijn baasjes op te bank te kruipen en om samen met het gezin aan tafel te eten. Eigenlijk is Stepan altijd hun baby gebleven... See for yourself in bovenstaande video.

Vliegtuig dresscode
Een Amerikaanse vrouw leerde onlangs dat je in de lucht blijkbaar niet alles mag dragen wat je wilt. Ze werd namelijk door een piloot van de luchtvaartmaatschappij JetBlue gedwongen om andere kleding aan te trekken. Zou ze dit niet doen, dan moest ze maar een andere vlucht zoeken. De vrouw, die Burlesque danseres van beroep is, had niets anders bij zich en moest als oplossing een nachtjapon kopen in een winkeltje op het vliegveld. De maatschappij vond dat zij volledig in hun recht stonden omdat ze personen die ‘onzedelijk’ of ‘obsceen’ gekleed zijn mogen weigeren. Is dit terecht of gaat het te ver? Kort verhaal lang.

Bron, bron, bron