Blijkbaar vinden wij van de vloer eten niet erg

Vrije tijd door Danielle

Method, de maker van ecologische en stylish schoonmaakproducten, heeft recent onderzoek gedaan naar de #dirtylittlesecrets van de Nederlandse bevolking. We streven natuurlijk allemaal naar schone frisse huishoudens, maar als het erop aankomt hebben we allemaal wel wat vieze geheimpjes.

Nu gaf een van onze redacteuren toe dat ze weleens beschimmeld servies heeft weggegooid, omdat ze te lui was om af te wassen. WTF? Ja we weten het… maar gelukkig is zij daarin niet alleen. Beschimmeld servies/pannen weggooien kwam namelijk op de vierde plaats binnen in de meest bekende dirty little secrets. Andere populaire schoonmaakgeheimen waren (echt, houd je vast):

Al je troep onder de kasten en bank verstoppen
En ja we hebben het hier over volwassen mensen, niet over een kind dat nog snel zijn kamer moet opruimen.

Eten van de vloer
Nederlanders hanteren over het algemeen gewoon de vijf seconden-regel: als het minder dan vijf seconden op de grond ligt kun je het nog prima eten! Zeker als we de vloer net schoongemaakt hebben vinden we het verspillen van voedsel erger dan het eten van de grond.

Commando gaan omdat je de was nog moet doen
Tja, soms is de wasmand té vol en je ondergoed lade té leeg. En een vieze onderbroek aandoen is toch écht viezer.

Spinnenwebben in de hoeken laten zitten
Onder het mom van “zo vang ik muggen en vliegen”.

Met een spray door het huis gaan zodat het fris ruikt
Want je bezoek hoeft natuurlijk niet te weten dat je een kleine sloddervos bent. Als het schoon ruikt, dan móet het wel schoon zijn toch?

Deze dirty little secrets zijn wat ons betreft nét een beetje te herkenbaar. Misschien moeten we toch maar een paar schoonmaak-uurtjes inplannen. We kunnen proberen een beetje plezier te beleven aan de klusjes, door net als 1 op de 3 altijd op muziek te poetsen. Óf het te zien als een vorm van sport, net als de 10% die vindt dat schoonmaken eigenlijk gelijk staat aan beweging. “Als je dan toch gaat poetsen, dan moet het wat ons betreft vrolijk gebeuren”, aldus Pope of Soap bij Method Steven van den Ouweland. “Bijna iedereen laat de boel weleens de boel, omdat er leukere dingen je aandacht vragen. Daarom maken wij producten met een cool design en heerlijke geuren waarvan je zin krijgt om te poetsen, die bovendien planeetvriendelijk zijn.”

Bron