Lifestyle / Reizen
Reizen

10 Redenen om NU je baan op te zeggen en er vandoor te gaan

Je volgt tientallen reisaccounts op Instagram, krijgt buikpijn elke keer wanneer je met de trein langs Schiphol reist en het lijkt wel alsof al je Facebookvrienden continu aan de andere kant van de wereld op het strand liggen. Je hebt steeds meer moeite om de motivatie te vinden om de wekker te gehoorzamen en je irriteert je aan meer dan de helft van je collega's. Herken je dit? Dan zit je, hoe ze dat zo mooi noemen, in de veel voorkomende 'sleur van het leven'. Je leven is absoluut geen ramp, maar toch zou je het zo (tijdelijk) omruilen voor iets heel anders. Heb je nog net dat kleine stukje lef nodig om je baas te bellen en te zeggen dat-ie het lekker uit kan zoeken? Dan zijn hier de tien beste redenen om te stoppen met dagdromen en gewoon te gaan.


1. Je bent nu nog jong en gezond. Niemand kan in de toekomst kijken, maar wat nou als je op een punt in je leven komt waarop je niet meer kan reizen en spijt hebt dat je het nooit hebt gedaan, maar wel had kunnen doen? Dat vergeef je jezelf nooit.

2. Het leven als backpacker kan heel goedkoop zijn. Als je een beetje je best doet, kun je zo voor 600 euro per maand rondkomen. Vooral landen in Azië zijn relatief goedkoop. Wedden dat je per maand duurder leeft in Nederland?


3. Is je geld toch op, dan kun je altijd verder met backpackersbaantjes of als vrijwilliger. Met dat laatste verdien je natuurlijk niks, maar krijg je wel vaak gratis eten en verblijf. Een pluspunt hiervan is dat je met vrijwilligerswerk en baantjes in het buitenland pas echt het land, de cultuur en de mensen leert kennen.

4. Op lange en verre reizen leer je jezelf pas echt kennen. Ga je alleen, dan breng je super veel tijd in je uppie door, waardoor je gedwongen wordt om na te denken over wat je echt wil met je leven. Ga je met je partner, dan weet je na je reis zeker of dit je soulmate is, mocht je daar nog aan twijfelen. In ieder geval kom je niet alleen terug met kennis over gekke culturen, maar ook over jezelf.


5. Reizen is makkelijker dan je denkt. Bij de gedachte aan Chinese tekens, overvolle treinen en onbetrouwbare taxichauffeurs krijg je het misschien Spaans benauwd, maar er zijn zat blogs, Facebookpagina's, boeken en websites die overvol staan met tips. Plus, het is natuurlijk wel 2016. Een plek met WiFi is bijna overal aanwezig, voor last minute tips en aanbevelingen.

6. De wereld is zo mooi, maar gaat helaas in hoog tempo achteruit. Voor sommige wereldwonderen moet je heel snel zijn, wil je ze nog kunnen bewonderen. Vooral als je van oceanen en oerwouden houdt, moet je zo snel mogelijk de hort op.


7. Je zal jezelf niet alleen ontdekken, maar ook overwinnen. Hoezo een watje? Schorpioenen eten, slapen met vogelspinnen en in het water springen vanaf metershoge kliffen, wordt helemaal jouw ding.

8. Ben je bang dat je jezelf tegenwerkt door een tijd weg te gaan en niet aan je carrière te werken? Dan heb je het mis. Tijdens een verre reis leer je dingen over de wereld en over het leven die je nooit op school, tijdens je werk of uit boeken kan leren. Werkgevers zullen maar wat graag iemand aannemen die zo werelds is.


9. Je komt er achter wat echt belangrijk is. Een lange tijd leven vanuit een rugzak heeft zo zijn voordelen. Je hebt echt geen föhn, foundation en designerkleding nodig om gelukkig te zijn. Dat inzicht gaat je heel wat tijd en geld schelen als je weer terug bent.

10. Er zijn miljoenen mensen die om wat voor reden dan ook nooit evenveel van de wereld kunnen gaan zien als jij. Omdat jij dit wel kan, ben je eigenlijk gewoon verplicht er iets mee te doen.


En nu dat vliegtuig in!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron