Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

10 frustrerende momenten die je herkent als je veel met de trein reist

Reizen met de trein kan heel rustgevend en relaxed zijn. Lekker uit het raam staren, een spelletje spelen op je telefoon, flirten met je overbuurman... Zeker geen straf! Wanneer je elke dag een lange rit moet maken, kan het treinreizen je na een tijd toch flink je neus uit komen. Ben jij een van de lucky bastards die dagelijks een paar uur van haar leven spendeert in zo'n geel-blauwe attractie? Dan herken je deze frustrerende momenten vast en zeker.


1. Wanneer je de trein instapt je bedenken dat je vergeten bent om in te checken, vervolgens als brave burger terug rennen naar de poortjes om dit alsnog te doen en hierdoor de trein missen. Nope, Karma bestaat niet.

2. Je hebt je al sinds gisteravond verheugd om in de trein lekker ontspannen de nieuwste aflevering van je lievelingsserie te kijken. Tot je er in de trein achter komt dat de batterijen van je laptop én je telefoon leeg zijn.


3. Die VEEL te blije conducteur die heel graag over zijn achternichtje die vorige week haar zwemdiploma heeft gehaald wil vertellen. Terwijl jij alleen maar wat slaap in wil halen.

4. Nog erger: die extreem chagrijnige conducteur die niet eens 'goede morgen' terug kan zeggen. Doei goede humeur!


5. Je oortjes vergeten, waardoor je verplicht bent een uur durend gesprek aan te horen over de glutenallergie van de persoon naast je.

6. Je trein heeft al-tijd vertraging. Behalve dan die ene keer dat je zelf één minuut te laat bent.


7. Je bent altijd net die ene persoon waar geen zitplaats meer voor is. En dat terwijl jij altijd netjes je plek af staat aan ouderen. Nogmaals: Karma, where are you!?

8. Op die zeldzame momenten dat de trein zo goed als leeg is en jij lekker een vierzits voor jezelf hebt, besluit die niet zo fris ruikende man om naast jou te komen zitten. Terwijl er letterlijk nergens iemand zit. Waarom nou!?


9. Eindelijk: je hebt een goede trein-flirt te pakken. Je bedenkt je, al knipogend naar die mooie man, hoe je later over jullie ontmoeting aan jullie kinderen gaat vertellen. Tot hij op staat en vraagt of er iets is, omdat je de hele tijd zo raar doet met je ogen. Auw.

10. Je bedenkt je elke dag weer wat je allemaal beter had kunnen doen met deze twee uur van je leven. Zonder die verplichte ritjes weet jij bijvoorbeeld zeker dat je het lichaam van Doutzen Kroes had gehad, omdat je dan wél tijd zou hebben om te sporten.


Maar ach. Het blijft beter dan lopen.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron